Politică

Primarul Roşiei Montane îi mulţumeşte ministrului Culturii

<p />“Timp de mai mulţi ani, voinţa cetăţenilor din comuna Roşia Montană a fost pusă sub semnul îndoielii atunci când aceştia nu făceau decât să-şi ceară dreptul la o viaţă decentă.

Datorită gestului dumneavoastră recent (decizia Ministerului Culturii de a acorda certificatul de descărcare de sarcină arheologică pentru masivul Cârnic şi de a-i convinge pe investitori să aloce 70 de milioane de dolari pentru prezervarea şi punerea în valoare a patrimoniului – n.r.), comuna Roşia Montană va deveni în scurt timp dintr-o zonă defavorizată una dintre localităţile cu adevărat privilegiate ale României”, îi scrie primarul Eugen Furdui ministrului Kelemen Hunor.

Primarul Furdui arată în scrisoarea adresată ministrului Culturii că roşienii cred şi susţin investiţia în minerit a companiei Roşia Montană Gold Corporation: “Dorinţa noastră este să rămânem ceea ce am fost vreme de 2000 de ani şi încă ne considerăm a fi - mineri. Suntem convinşi că mineritul modern şi responsabil, aşa cum propune această companie care a venit să investească aici la Roşia Montană, este singura soluţie pentru un viitor mai bun pe care ni-l dorim pentru noi şi copiii noştri”.


”Vă mulţumesc în numele comunităţii pe care o reprezint pentru înţelepciunea de care aţi dat dovadă, de a ţine cont de voinţa majorităţii şi de decizia specialiştilor în acest domeniu, că aţi ales cel mai bun viitor pentru zona noastră. Sperăm că şi ceilalţi guvernanţi vor urma exemplul dumneavoastră şi vor lua cât de curând decizia de a da toate avizele necesare demarării investiţiei în minerit de la Roşia Montană”, încheie primarul Roşiei, Eugen Furdui. R.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter