Politică

Asociaţia Culturală Maghiară din Abrud îi mulţumeşte lui Kelemen

<p />Asociaţia Culturală Maghiară din Abrud (ACMA) îşi exprimă satisfacţia la auzul veştii că bugetul pentru patrimoniul cultural din Roşia Montană a ajuns la 70 de milioane de dolari, ca urmare a negocierilor dintre Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care doreşte să deschidă mina de la Roşia Montană.

“Adresăm felicitări Ministrului Kelemen Hunor pentru modul în care a ştiut să găsească fonduri foarte mari pentru salvarea patrimoniului dintr-o zona importantă, într-o perioadă în care bugetul public este foarte strâmtorat”, scriu reprezentanţii ACMA în scrisoarea adresată ministrului Culturii, Kelemen Hunor, în care arată că ei consideră că astfel de parteneriate public-private sunt singura soluţie viabilă pentru salvarea şi restaurarea moştenirii culturale şi suntem convinşi că un patrimoniu bine pus în valoare asigură prosperitatea turistică a zonei respective, precum şi mândria şi prosperitatea locuitorilor săi.

“ACMA cunoaşte seriozitatea investitorului RMGC din colaborarea începută în anul 2009, în proiectul de salvare a Bisericii Unitariene din Abrud. Suntem convinşi că, sub coordonarea Ministerului Culturii, compania va reuşi să pună în practică toate planurile de patrimoniu convenite cu acesta. Cele 70 de milioane de dolari – o sumă record în România pentru obiective de patrimoniu! – vor salva tot ce este de valoare în Roşia şi vor ajuta generaţiile viitoare să cunoască aceste vestigii nu doar din poveştile bunicilor lor. Noi ştim că acest patrimoniu s-ar fi pierdut fără finanţare privată, pentru că fondurile publice, oricât de bine ar fi gestionate, nu ar putea niciodată atinge astfel de cote”, îi scriu membrii Asociaţiei ministrului Kelemen Hunor.


Cine este Asociatia Culturală
Maghiară din Abrud?

Asociatia Culturală Maghiară din Abrud (ACMA) s-a înfiinţat în anul 2007, cu scopul salvării şi reabilitării patrimoniului construit maghiar şi român din Abrud şi din zona adiacentă. Totodată, ACMA şi-a propus dezvoltarea turismului cultural în scopul creşterii notorietăţii zonei, astfel încât turismul să devină unul dintre pilonii dezvoltării socio-economice a zonei. Ardealul are nevoie de un proiect de asemenea anvergură!

Ultimele Stiri
abonare newsletter