Politică

Stadionul, aproape de final

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/20_ziua/07 stadion.jpg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />A început montarea scaunelor în zona VIP pe Cluj Arena.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat ieri că viitoarea arenă sportivă a judeţului a intrat în faza finală de construire, odată cu montarea scaunelor şi a fotoliilor VIP.

„Pe şantierul viitoarei arene sportive a judeţului Cluj a început montarea scaunelor şi fotoliilor din zona VIP si VVIP. Până la final, Cluj Arena va fi dotată cu 620 de scaune VIP business, 830 scaune VIP standard şi un număr de 98 de scaune VVIP”, a declarat ieri preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.


Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, scaunele VIP, amplasate la Tribuna de Vest (T1) în spaţiul inelelor superioare, vor fi spaţioase, tapiţate, cu spătar şi cotiere, cu şezut rabatabil. Materialul utilizat este incombustibil şi are protecţie UV. Scaunele VVIP sunt aferente zonei de loje şi sunt scaune tip fotolii, tapiţate, cu cotiere şi suport pentru pahar în mâner. Zonele VVIP vor fi separate de celelalte zone prin parapeţi de sticlă securizată şi laminată.

“Suntem deja în faza în care am început şi montarea scaunelor şi fotoliilor din zonele VIP. În cel mai scurt timp vom avea întreg stadionul echipat cu scaune, pentru toate sectoarele. Suntem practic în faza finală a construirii viitoarei arene”, a precizat Alin Tişe, într-un comunicat de presă.


Vă reamintim că în urmă cu o săptămână a fost montată şi prima tabelă de marcaj, cu o suprafaţă de 55,1 metri pătraţi şi o vizibilitate de la o distanţă de până la 200 de metri şi un unghi de vizibilitate de până la 150 de grade. „Tabela poate funcţiona la temperaturi de până la plus 50 de grade. Avem pixeli de la 424X24, iar tabela îndeplineşte toate condiţiile cerute prin caietul de sarcini”, a explicat directorul ACI Cluj – firma care se află în fruntea consorţiului care construieşte stadionul -, Dorin Aşchilean.

Termenul stabilit pentru finalizarea stadionului este începutul lunii august, însă acesta s-ar putea prelungi până la finalul lui septembrie ca urmare a unor lucrări suplimentare ce vor fi cerute de Consiliul Judeţean.


Viitorul stadion clujean este construit la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”. Stadionul va avea 30.596 de locuri, iar arhitectura sa a fost inspirată în special de arena olimpică din Beijing. Valoarea totală a stadionului se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro, la care se adaugă circa 800.000 de euro pentru amenajările exterioare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter