Politică

Pro şi contra Kelemen Hunor: mesaje de mulţumire şi proteste

<p />Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană i-a trimis o scrisoare ministrului Culturii, Kelemen Hunor, prin care îşi arată susţinerea faţă de decizia luată în cazul proiectului minier.

“În timp ce unii protestează la sute de kilometri depărtare, noi, studenţii din Roşia Montană, vă susţinem. (…) Vă respectăm pentru faptul că aţi luat decizia de a acorda o şansă roşienilor prin eliberarea certificatului de descărcare de sarcină arheologică a masivului Cârnic, în condiţiile în care acest document va fi sigur contestat de opozanţi”, se arată în scrisoare. Potrivit Andrei Almăşan, preşedintele Asociaţiei, proiectul de la Roşia reprezintă o şansă pemtru tinerii din zonă, în contextul în care piaţa muncii nu oferă soluţii viabile. “La Roşia oamenii trebuie să aibă un loc de muncă. Mulţi vorbesc în numele roşienilor fără să facă ceva concret pentru oamenii de aici. (…) Dacă nu ni se oferă şansa de a avea locuri de munca în zonele în care ne-am născut şi am crescut, vom lua cu toţii calea străinătăţii. (…)Vrem să promovăm tradiţiile locale şi să scoatem în evidenţă obiceiurile care dau valoare zonei, iar gestul dumneavoastră de a aduce 70 de milioane de dolari pentru cercetarea, restaurarea şi punerea în valoare a istoriei Roşiei Montane ne face să vă respectăm. (…) În lipsa unei investiţii aici, zona va fi depopulată”, se arată în document.

Pe de altă parte, astăzi, de la ora 13, în Piaţa Unirii este programat un protest împotriva lui Kelemen Hunor, respectiv împotriva aprobării certificatului de descărcare de sarcină arheologică pentru masivul Cârnic de la Roşia Montană. Un astfel de protest a avut loc ieri şi la Bucureşti, fiind organizat de mai multe asociaţii care militează pentru protejarea patrimoniului în numele campaniei “Salvaţi Roşia Montană” şi care cer demisia ministrului Culturii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter