Politică

Se înfiinţează „Cluj Arena” SA

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/21_ziua/05 santier stadion cluj arena rp 16.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Societatea comercială va fi condusă de un consiliu de administraţie compus din membri aleşi din rândul partidelor politice cu reprezentare în forul judeţean.

Consilierii judeţeni vor lua în discuţie, în şedinţa de la finalul acestei săptămâni, înfiinţarea societăţii SC „Cluj Arena” SA, care se va ocupa de administrarea noului stadion al Clujului.

„Crearea unei arene sportive la standarde europene presupune, pe lângă faza propriu-zisă de construcţie, şi o etapă de dezvoltare şi exploatare, care implică de fapt administrarea efectivă a noului stadion. Astfel, serviciile care vor fi oferite în cadrul stadionului (concursuri sportive, activităţi culturale şi educative, expoziţii, activităţi de divertisment precum spectacole şi concerte etc), dar şi întreţinerea propriu-zisă a acestuia impune realizarea unei administrări eficiente, care să valorifice potenţialul arenei sportive şi să găsească soluţiile optime pentru managerierea adecvată a stadionului, în vederea atragerii de venituri şi promovării acestuia. Activităţile care se vor desfăşura şi serviciile care vor fi oferite se vor realiza în principal pe baza de contracte”, se explică în referatul anexat proiectului de hotărâre.


Conducerea forului judeţean a considerat că soluţia optimă pentru administrarea noii arene este înfiinţarea unei societăţi al cărei obiect principal de activitate să-l reprezinte chiar administrarea imobilului.

Consiliul Judeţean şi RAADPP, singurii acţionari


Acţionarii „Cluj Arena „SA vor fi judeţul Cluj, prin Consilul Judeţean Cluj, cu o cotă de participare la capitalul social de 90% şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) al judeţului Cluj, prin directorul general, cu o cotă de participare la capitalul social de 10%. Capitalul social al societăţii, subscris şi vărsat de către acţionari conform cotelor de participare, este de 300.000 lei, divizat în 3.000 acţiuni cu o valoare nominală de 100 lei fiecare. Noua societate comercială va fi condusă de un consiliu de administraţie format din cinci membri, condus de un preşedinte ales din rândul acestora şi care va îndeplini funcţia de director. Membrii în consiliul de administraţie vor fi aleşi din rândul partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Judeţean.

Pentru început se va asigura un număr minim de angajaţi care vor asigura funcţionalitatea societăţii, având în vedere că majoritatea serviciilor vor fi externalizate. Astfel, personalul va fi format din angajaţi de specialitate juridică, economică, personal administrativ-tehnic şi specialişti marketing.

Ultimele Stiri
abonare newsletter