Politică

În şcolile clujene, unele materii ar putea fi excluse

<p />Primăria municipiului Cluj-Napoca a iniţiat organizarea unui grup de lucru interdisciplinar cu scopul de a implementa schimbările aduse de noua lege a educaţiei.

Grupul de lucru este format din reprezentanţi ai părinţilor (prin Asociaţia Judeţeană a Părinţilor din Învăţământul Preuniversitar Cluj), ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, ai ONG-urilor locale (prin Fundaţia Părinţi Clujeni), ai mediului de afaceri (prin Camera de Comerţ şi Industrie Cluj), ai instituţiilor de învăţământ superior (prin universităţile clujene), ai învăţământului privat (prin Şcoala Internaţională Cluj) şi ai administraţiei locale (prin Primăria municipiului Cluj-Napoca). Acest grup de lucru se întâlneşte periodic şi îşi propune să actualizeze strategia de dezvoltare locală a municipiului Cluj-Napoca la cerinţele noii legi a învăţământului. Principala provocare pe care o aduce această lege pentru comunitatea locală este creşterea puterii decizionale a consiliilor de administraţie din şcoli şi grădiniţe, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Astfel, primarul Sorin Apostu a declarat ieri că grupul lucrează la un manual de funcţionare a şcolilor din oraş prin care consiliile de administraţie vor putea să intervină în curricula şcolară, chiar prin excluderea unor materii considerate neimportante. „În felul acesta nu dorim altceva decât să facem pentru copiii noştri o curriculă mai suplă, racordată la realităţile şi la nevoile pieţei de muncă sau ale universităţilor, excluzând în acest fel materiile care câteodată se fac în plus sau introducând mai multe ore la materiile unde piaţa are nevoie mai mare”, a precizat Apostu. El consideră că aceste intervenţii vor fi în beneficiul elevilor, care vor fi mai bine pregătiţi, dar şi mai puţin aglomeraţi.


„Practic, dorim ca prin acest manual copiii noştri să nu mai muncească efectiv, ci să studieze de plăcere, să aibă o curriculă simplă, care să-i ajute la bacalaureat, care să-i ajute să se angajeze”, a completat Sorin Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter