Politică

Reparaţii de 8 milioane de lei în şcolile clujene

<p><img src="documente/stories/07_iulie/21_ziua/03 sorin apostu muncitori lucrari .jpg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Toate lucrările vor fi finalizate până la data de 30 august.</p> <p />

Un număr de 74 de licee, şcoli, creşe şi grădiniţe din Cluj-Napoca au intrat în reparaţii în această vară, au anunţat reprezentanţii municipalităţii clujene.

Valoarea totală a lucrărilor la cele 74 de unităţi de învăţământ ajunge la 8 milioane de lei fără TVA, mai mică cu 1,5 milioane faţă de valoarea de 9,5 milioane de lei estimată iniţial. Până la această dată au fost  încheiate lucrările de reparaţii la 13 unităţi şcolare, în valoare de 1,2 milioane de lei, restul urmând să se finalizeze până la data de 30 august. Astfel, au fost finalizate deja lucrările la următoarele unităţi de învăţământ: Grădiniţele “Degeţica”, “Universul Copiilor”, “Bambi”, “Floare de Iris”, “Trenuleţul Veseliei”, “Dumbrava Minunată”, “Mica Sirenă”, “Lizuca”, Colegiul Economic “Iulian Pop”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul Tehnic “Ana Aslan”, Grupul Şcolar Tehnofrig, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”. Lucrările efectuate au constat în reparaţii instalaţii sanitare, de încălzire, electrice, reparaţii construcţii (igienizări, faţade, tâmplării, pardoseli, reparaţii placaje de gresie şi faianţă).


Trei etape de licitaţii


Anul acesta au fost organizate trei etape de licitaţii pentru contractarea lucrărilor de reparaţii la unităţile de învăţământ preuniversitar. Prima etapă a avut loc în 11 aprilie şi a cuprins lucrări la 15 de unităţi de învăţământ, în a doua etapă, desfăşurată în 30 mai, au fost programate alte 35 de unităţi de învăţământ pentru lucrări, iar etapa a treia, din 23 iunie, a cuprins lucrări de reparaţii la 24 unităţi de învăţământ.Potrivit primarului Sorin Apostu, stadiul lucrărilor în acest moment este în jur de 70-80% la lucrările din primele două etape de licitaţii şi de 30-50% la cele din ultima etapă. Pe lângă aceste lucrări de reparaţii, Primăria Cluj-Napoca realizează în această vară şi lucrări de asfaltare a trei curţi la următoarele unităţi şcolare: Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici”, Şcoala „Nicolae Iorga” şi Grădiniţa „Bambi”. Firmele care realizează lucrările de reparaţii la şcoli în această vară sunt: Samid Construcţii SRL, Dalicrist SRL, Salpex, Rexus Impex Construcţii SRL, Ceconi, Rombianca, Novas Construct Consulting, Van 3 Construct, Edilas Agg SRL, Construct Imob, International Holding Fbs Sanolt, Sc Construcţii SRL, Calidrum, iar de asflatări se ocupă cei de la Diferit-Kiat.

Grădiniţa „Dumbrăvioara”, reabilitată termic


Primarul Sorin Apostu a vizitat ieri grădiniţa „Dumbrăvioara” din cartierul Gheorgheni, unde au fost realizate lucrări de reabilitare termică a clădirii în vederea creşterii performaţei energetice, a reducerii costurilor de întreţinere şi asigurarea confortului şi climatului termic interior. De asemenea, se va termina de înlocuit tâmplăria ferestrelor. Valoarea totală a lucrărilor la această grădiniţă este de peste 88.000 de lei, executantul fiind firma Ceconi SRL. În această grădiniţă în prezent sunt înscrişi 257 de copii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter