Politică

Democrat-liberalii clujeni vor să rămână portocalii

<p><img src="documente/stories/08_august/12_ziua/cristian_preda2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Democrat liberalul Cristian Preda a vorbit despre "blocajul cromatic" din PDL.</p>

Cristian Preda a încercat să argumenteze zilele trecute, la Realitatea TV de ce Adrian Rădulescu, candidatul PDL pentru un loc de deputat în Piatra Neamţ, foloseşte pe afişele electorale culoarea verde, şi nu portocaliu.

“Eu o să vă spun, o să spun lucrurilor pe nume, există un blocaj cromatic şi poate că o să vă distreze, poate o să vă şocheze. Este un blocaj, acum... nu o să stăm şi să ne uităm la acest blocaj, încercăm să găsim soluţii alternative: la Baia Mare se va folosi culoarea albă, aici se foloseşte verde, sunt teste importante. Este o adaptare, dacă lumea are deja această intoleranţă”, a explicat Cristian Preda, la RealitateaTV.


Senatorul clujean Mihail Hărdău şi deputatul Petru Călian declară că nu se pricep prea bine la psihologia maselor, dar cred că democrat liberalii trebuie să rămână consecvenţi în păstrarea simbolurilor: portocaliul face parte din brand-ul PDL iar această culoare trebuie păstrată, indiferent de aversiunea electoratului. Potrivit celor doi parlamentari nu se poate vorbi de “vreun blocaj cromatic” în ceea ce priveşte reacţia electoratului. Pentru acest lucru există o explicaţie simplă: PDL şi-a asumat nişte responsabilităţi care “nu au generat aplauze”, dar nu prin schimbarea culorii se vor rezolva lucrurile. Şi în definitiv portocaliul “este o culoare frumoasă”, mai spun ei.

Călian: “În niciun caz roşu, alb, verde…”


Deputatul clujean PDL este de părere că portocaliul este alegerea potrivită şi nu crede că ar trebui înlocuită. Mai mult, spune el, portocaliul este o culoare frumoasă care defineşte partidul din care face parte. De asemenea, parlamentarul a mai precizat că nu se poate vorbi de o chestiune psihologică, ceea ce contează în atragerea şi păstrarea electoratului fiind doar faptele. “Dacă oamenii se îndepărtează nu rezolvă o culoare lucrurile... trebuie să ne străduim mai mult în fapte. Nu cred că este o chestiune psihologică. Că este roşu sau galben, oamenii tot la fel ar reacţiona, nu despre asta e vorba. Portocaliul face parte din brand-ul nostru. Portocaliul trebuie să rămână, nu vreau roşu, alb, verde”, a glumit deputatul.

Mihail Hărdău vrea să fie consecvent


Şi senatorul PDL Mihail Hărdău este conservator în ceea ce priveşte simbolurile Partidului Democrat Liberal. Cred că trebuie să rămânem consecvenţi, aşa este bine în politică. El crede însă că se exagerează în subiectul schimbării culorilor, pentru că oricum, PDL trebuie să rămână portocaliu, nu numai la Cluj. „Nu cunosc psihologia maselor, dar n-aş schimba culoarea, chiar dacă este o aversiune faţă de simbolurile PDL sau nu. Nicăieri reformele care au condus la restricţii la nivelul buzunarului cetăţeanului nu au determinat aplauze. PDL şi-a asumat o reformă, am convingerea că lucrurile vor fi bune şi că politica Guvernului va da rezultate. Noi nu avem încă experienţa capitalismului, acum sunt primele beneficii”, a explicat parlamentarul pentru monitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter