Politică

“Competiţia” scaunelor. Ale cui sunt mai comode?

<p /><img src="documente/stories/08_august/17_ziua/07-mare-horatiu somesfalean sorin apostu prezentare scaune sala polivalenta sporturilor lucrari santier rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sala polivalentă „copiază” Cluj Arena şi va avea scaune rabatabile. Singura diferenţă dintre scaunele celor două obiective va fi culoarea.

Noua sală polivalentă a Clujului va avea scaune rabatabile, la fel ca stadionul „Cluj Arena” aflat în vecinătate.

Scaunele stadionului sunt în mai multe nuanţe de gri şi au fost produse în România, la fabrica Chimica Orăştie, în timp ce scaunele de la polivalentă vor fi albastre, fiind comandate de constructorul Con-A de la o firmă din Ungaria.


Primarul Sorin Apostu a vizitat ieri şantierul sălii polivalente şi a anunţat prima schimbare importantă din proiect: schimbarea scaunelor fixe cu unele rabatabile.

20% din lucrări sunt deja gata


„Astăzi (ieri – n.r.) peste 60% din parkingul de la sala polivalentă este gata. Vor fi 445 de locuri de parcare. Stadiul total al lucrărilor este undeva la 20%. Este foarte important de spus că toate prefabricatele principale se vor turna până la finalul acestei luni şi până la sfârşitul lunii septembrie se vor tuna şi cele de structură. Ţinta este ca până în luna decembrie să avem acoperişul sus. În felul acesta, putem să respectăm termenul de finalizare fixat în aşa fel încât competiţiile internaţionale să se poată desfăşura la Cluj-Napoca încă din vara anului viitor. De asemenea, astăzi (ieri – n.r.) facem prima modificare la proiect şi anume vom schimba tipul de scaune alese iniţial cu unele rabatabile. În cadrul aceluiaşi preţ am găsit o soluţie ca scaunele să fie rabatabile pentru ca la competiţii mari să fie mai uşoară trecerea pe lângă acestea. Un alt lucru important este faptul că suntem în discuţii ca primele gradene să fie retractabile, în aşa fel încât sala să poată fi folosită ulterior şi pentru competiţii de hochei. Dacă primele rânduri de gradene vor fi retractabile se va permite instalarea tăvilor cu apă conectate la agregat. Trebuie să vedem care vor fi costurile pentru gradenele retractabile şi după aceea vom lua decizia”, a explicat ieri primarul Clujului, Sorin Apostu.

Scaune din Ungaria cu 8 euro bucata


Reprezentanţii constructorului i-au prezentat primarului primele scaune rabatabile aduse din Ungaria la preţul de 8 euro bucata. În total, au fost comandate 7.070 de scaune plus o rezervă de 1%.

„Noile scaune rabatabile sunt anti-fum, au un sistem care să nu permită incendierea lor. Culoarea este neutră, nu ţine de cineva sau de vreun partid”, a completat Apostu.


Clujenii vor putea vizita şantierul

O altă noutate anunţată de primar este faptul că, în curând, clujenii vor putea urmări live lucrările la sala polivalentă.


„Am discutat cu cei de la firmă ca, începând cu luna septembrie, să pregătească o cabină de vizitare, unde vor exista proiectele în detaliu şi proiectul general al sălii polivalente. De asemenea, vor fi disponibile imagini de pe camera video care a fost deja montată pentru a se putea vedea cu ochiul liber lucrările de pe şantier”, a dezvăluit edilul-şef al Clujului.

Şi lucrările la stadionul „Cluj Arena” au putut fi urmărite în ultimul an în direct de clujeni, pe internet, o cameră video fiind montată de Consiliul Judeţean pe hotelul Sport.

În această perioadă, şantierul sălii polivalente este aprovizionat zilnic cu 2-3 tiruri de materiale de construcţie, urmând ca în perioada următoare “fluxul” să ajungă la 4-5 tiruri pe zi. Au fost turnaţi 1.500 de metri cubi de beton în fundaţie şi s-au folosit 4.000 de metri cubi de beton prefabricat. Volumul săpăturii în pământ este de 64.000 metri cubi. De asemenea, s-au mai folosit 375 de tone de fier beton şi peste 5.000 de metri pătraţi de cofraje.

Lucrările la sala polivalentă urmează să fie finalizate în luna mai 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter