Politică

Pentru USL, reforma administrativă nu este o prioritate a momentului

<p /><img src="documente/stories/08_august/17_ziua/05-corina cretu conf rp 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Corina Creţu crede că regionalizarea ar trebui “gândită” după alegeri. Potrivit europarlamentarul social democrat, PSD va duce o luptă grea la Cluj la alegerile locale din 2012, pentru că acest oraş a fost şi este “privilegiat” din punctul de vedere al alocării fondurilor.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu consideră că regionalizarea nu este o prioritate pentru România în acest moment şi crede că acest subiect ar trebui amânat până după alegerile de la anul.

În opinia Corinei Creţu alocările bugetare s-au făcut până în 2014, ceea ce înseamnă că până în 2013 subiectul regionalizării poate fi “bine gândit”.


PDL a cedat presiunilor UDMR

Corina Creţu consideră că UDMR a făcut presiuni asupra PDL în privinţa regionalizării, pentru că doreşte “o mică Ungarie în România şi, totodată, izolarea pe criterii etnice”.


Europarlamentarul PSD a precizat că se consideră “într-un fel naţionalistă”, dar “echilibrată”.

“PDL este dispus să facă concesii şi să folosească regionalizarea pentru a le oferi recompense, iar UDMR să mai facă nişte paşi în îndeplinirea visurilor lor străvechi. Cei din UDMR vor o mică Ungarie în interiorul României, ceea ce este absolut inacceptabil. Oamenii care guvernează România nu se pot juca chiar aşa cu viitorul acestei ţări şi să ne lase o moştenire care să ne împingă către o situaţie absolut dezastruoasă”, a explicat europarlamentarul social democrat.


“PSD va duce o luptă grea aici, la Cluj”

Corina Creţu este de părere că social democraţii vor avea de dus o luptă grea la Cluj, pentru că, aici, sub administraţie democrat liberală s-au alocat sume importante de bani.


“La Cluj s-au pompat mulţi bani din punctul de vedere al investiţiilor. Premierul este de la Cluj, s-au creat aici legături între Consiliul Judeţean, primărie, firme, deci din acest punct de vedere Clujul este privilegiat comparativ cu alte judeţe. De aceea, cred că PSD va duce o luptă grea aici, la localele de la anul”, a spus ea.

Corina Creţu: “Reprezentanţii Jobbik
au păreri de-a dreptul fasciste”


Europarlamentarul critică acţiunile extremiste ale cetăţenilor din Ungaria care săptămâna trecută au încercat să amplaseze, la intrarea în Cluj-Napoca o plăcuţă inscripţionată Koloszvar. Potrivit Corinei Creţu, partidul Jobikk este un partid “care din păcate a ajuns în Parlamentul European şi care are trei reprezentanţi. Reprezentanţii Jobbik au păreri de-a dreptul fasciste, iar acţiunile extremiste nu trebuie susţinute”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter