Politică

Începe modernizarea drumurilor judeţene

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/06_ziua/05-indicator drum reabilitat cj huedin rachitele rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj a semnat contractele pentru modernizarea şi reabilitarea a 5 drumuri judeţene, ceea ce înseamnă că deocamdată a fost ales câte un drum din fiecare lot.

Lucrările de modernizare a 5 drumuri judeţene vor începe într-o săptămână, contractele fiind deja semnate, a anunţat luni Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit lui Alin Tişe, cele 5 drumuri au un total de 200 de kilometri, sunt cele mai lungi şi mare parte din ele sunt în zonă de munte, motiv pentru care lucrările trebuie să înceapă mai devreme. În cel mult o lună ar trebui să înceapă lucrările şi la ceilalţi 200 de kilometri de drumuri judeţene.


„Am optat pentru a începe lucrările cu aceste tronsoane din mai multe raţiuni: pe de o parte este vorba despre drumurile cele mai lungi din fiecare sector, pe de altă parte între acestea se regăsesc tronsoane de drum care se află în zona de munte, or în aceste cazuri se impune demararea mai repede a lucrărilor, ştiut fiind că aici condiţiile atmosferice şi climaterice vor face mai repede imposibilă efectuarea de lucrări. În paralel vom demara şi celelalte lucrări, în aşa fel încât să reuşim să ne păstrăm cu lucrările în graficul stabilit. Este un proiect foarte important pentru comunitatea clujeană, tocmai de aceea trebuie să îl tratăm cu maximum de responsabilitate”, a declarat Alin Tişe.

Care sunt drumurile ce intră în modernizare


Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, peste o săptămână vor începe lucrările la următoarele drumuri judeţene:

* DJ 107 P Gilău (DN1) – Someşul Rece – Mărişel – DN1R cu o lungime totală de peste 44 km (din lotul 1),


* DJ 107 M Luna de Sus-Băişoara-Buru-limita cu judeţul Alba cu o lungime de 42 km (din lotul 2),

* DJ 109 A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, cu o lungime de peste 38 km (din lotul 3),


* DJ 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu cu o lungime totală de aproape 40 km (din lotul 4) şi

* DJ 109 C Gherla - Ţaga – Cămăraş cu o lungime de aproape 38 km (din lotul 5).


Vă reamintim că licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene din judeţul Cluj, pentru perioada 2011-2015, etapa I – 423 de km a fost câştigată de asocierea Kiat Group SRL, SC Tehnic Asist SRL SC Damar Comsult SRL.

Acest obiectiv de investiţii reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură al judeţului Cluj din ultimii 20 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter