Politică

Consiliul Judeţean ar putea moderniza şi stadionul CFR

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/06_ziua/01-stadion cluj arena rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Orice echipă din România – inclusiv CFR Cluj –va putea juca meciurile internaţionale pe “Cluj Arena”, a anunţat Alin Tişe.

Consiliul Judeţean Cluj s-ar putea implica şi în modernizarea stadionului din Gruia.

Conducerea Consiliului Judeţean ar putea investi şi în modernizarea stadionului echipei CFR Cluj, dar numai cu condiţia ca stadionul să treacă în subordinea sa.


Alin Tişe a anunţat luni că stadionul Cluj Arena va putea găzdui meciuri internaţionale ale oricărei echipe din România, inclusiv ale echipei naţionale.

„Stadionul va găzdui orice meci internaţional, de la echipa naţională până la Petrolul Ploieşti, CFR Cluj sau Oţelul Galaţi, pentru că acesta înseamnă imagine, bani, turişti, servicii şi dezvoltarea judeţului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, care este de părere că trebuie să se treacă peste orgoliile suporterilor.


Potrivit lui Alin Tişe, Consiliul Judeţean s-ar putea implica şi în modernizarea stadionului din Gruia, însă numai cu condiţia ca stadionul CFR-ului să intre în proprietatea judeţului Cluj. „Ca preşedinte al Consiliului Judeţean îmi doresc foarte mult ca judeţul Cluj să aibă două stadioane la standard de Champions League. De aceea cred – şi cred că sunt şi în asentimentul conducătorilor de la CFR – că putem să gândim o formulă în care această arenă să ajungă şi ea la nivel de Champions League, cu o singură condiţie: ca ea să poată deveni arenă publică, ca să putem investi bani publici. Este singura modalitate în care Consiliul Judeţean poate investi bani publici. În măsura în care CFR va dori asta şi va transfera în proprietatea judeţului această arenă, Consiliul Judeţean şi eu personal suntem pregătiţi să facem şi această arenă la nivel de cinci stele”, a subliniat Alin Tişe.

Clujul, unic în ţară cu două stadioane de cinci stele


Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, două stadioane la nivel de cinci stele ar face din Cluj un unicat în ţară.

“În contextul în care România se pregăteşte pentru Campionatul European din 2016 sau 2020, Clujul ar fi singurul judeţ sau municipiu din România care ar avea două arene de cinci stele. Avem nevoie chiar de mai multe arene, pentru că vor aduce bani, spectacole, concerte, echipe pe plan internaţional”, a adăugat Alin Tişe.


Potrivit Agerpres, preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că propunerea făcută de Alin Tişe este interesantă şi că va fi analizată în cel mai scurt timp.

Inaugurare cu Scorpions şi Smokie


Cel mai modern stadion clujean este construit de consorţiul format din ACI Cluj, Transilvania Construcţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Con-A Sibiu, Dico şi Ţigănaş, Bogart Construct SRL, DAS Engineering şi Grup 4 Instalaţii la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion “Ion Moina”. Stadionul va avea 30.596 de locuri, dintre care 29.648 la gradene şi 948 în loje pentru VIP-uri. Arhitectura sa a fost inspirată în special de arena olimpică din Beijing. Valoarea totală a stadionului se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro.

La inaugurarea stadionului, în zilele de 8 şi 9 octombrie, vor concerta celebrele trupe Scorpions şi Smokie. Pe lângă concertele celor două trupe străine de top, Consiliul Judeţean a mai pregătit porţi deschise până noaptea pe „Cluj Arena”, dar şi concerte ale unor artişti autohtoni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter