Politică

Consiliul Judeţean vrea două tronsoane din A3

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/06_ziua/03-alin tise conf cj rp 27.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Administraţia judeţeană ar putea construi două tronsoane din Autostrada Transilvania.</p>

 

Cele două porţiuni sunt cele de 8,5 km de la Gilău la Nădăşel şi 8,5 km de la Câmpia Turzii la limita cu judeţul Mureş.


Consiliul Judeţean Cluj ar putea construi două tronsoane din Autostrada Transilvania, mai exact 8,5 km de la Gilău la Nădăşel şi 8,5 km de la Câmpia Turzii la limita cu judeţul Mureş.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că, dacă Ministerul Transporturilor este de acord, cele două tronsoane vor fi construite mai întâi în regim de drumuri judeţene cu două benzi şi apoi în regim de autostradă cu patru benzi.


„Consiliul Judeţean şi judeţul Cluj au nevoie în regim de urgenţă de o soluţie pentru a scoate traficul de tranzit din Cluj-Napoca şi din judeţ. De aceea am trimis o adresă oficială Ministerului Transporturilor şi am propus ca bucata de autostradă nefinalizată de 8,5 kilometri de la Gilău la Nădăşel şi de 8,5 kilometri de la Câmpia Turzii la limita cu judeţul Mureş să fie transferate în competenţa judeţului Cluj, care poate să o realizeze în prima etapă în regim de drum judeţean, iar în etapa a doua cu lărgirea la patru benzi, să devină în regim de autostradă”, a afirmat Alin Tişe. El a menţionat că în urma acestor lucrări s-ar închide „un inel care ar scoate în totalitate traficul de tranzit din judeţ”, mai precis din Cluj-Napoca, Turda şi Câmpia Turzii.

Conform estimărilor preşedintelui Consiliului Judeţean, costurile pentru un kilometru de drum judeţean ar fi de 300.000 euro, ceea ce înseamnă un total între 5 şi 7 milioane euro. Alin Tişe a precizat că aceste costuri ar putea fi suportate de Consiliul Judeţean pentru că anul viitor nu va exista presiunea pentru plata creditului pentru aeroport şi realizarea stadionului care va fi dat în folosinţă luna viitoare. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai adăugat că s-ar putea apela chiar şi la un credit pentru cei 17 kilometri.


Tişe a mai menţionat că cele două tronsoane ar trebui scoase la licitaţie în regim de urgenţă. Lucrările de realizare a celor 17 kilometri din Autostrada Transilvania ar putea fi terminate într-un an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter