Politică

Lăzăroiu, demis, Sulfina Barbu în “misiune dificilă” la Ministerul Muncii

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/19_ziua/04-sulfina barbu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sebastian Lăzăroiu a fost demis la sfârşitul săptămânii trecute din funcţia de ministru al Muncii. În locul său va veni Sulfina Barbu, vicepreşedinte PDL.

Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Muncă, iar PDL are nevoie de un ministru care să nu-şi facă imagine în detrimentul partidului, a argumentat premierul Emil Boc, preşedintele partidului de guvernământ.

Premierul Emil Boc a explicat demiterea lui Lăzăroiu prin faptul că este nevoie de un ministru al Muncii cu normă întreagă. Fostul ministru al Muncii a declarat că respectă decizia premierului în cazul sau, adaugând totodată că “nu s-a născut ministru” şi că “merge mai departe”.


“În privinţa propunerii de remaniere guvernamentală făcută astăzi (vineri – n.r.), Guvernul are nevoie de un ministru cu normă întreagă la Ministerul Muncii. Este un minister extrem de greu iar, pe de altă parte, PDL are nevoie de un ministru care să nu încerce să-şi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine pentru că, în ultimă instanţă, orice ministru are susţinere de la partidul de guvernământ sau care compune coaliţia”, a spus premierul, citat de Agerpres.

De asemenea, Emil Boc a apreciat că Lăzăroiu este o personalitate a vieţii publice şi a precizat că i-a mulţumit acestuia pentru activitatea de la Ministerul Muncii.


Sulfina Barbu şi-a stabilit priorităţile

Sulfina Barbu a apreciat nominalizarea premierului Emil Boc drept o mare responsabilitate, Ministerul Muncii fiind unul “care are o reformă grea de dus mai departe”, şi a precizat că Legea asistenţei sociale şi toate actele subsecvente din această lege cadru sunt priorităţi ale Ministerului pe care îl va conduce. “Este vorba de 15 acte normative care vor fi modificate şi alte cinci acte normative noi. Discutăm de o reformă a unui sistem care trebuie pus pe baze corecte în primul rând şi este o reformă de dreapta”, a explicat ea.


Sulfina Barbu şi-a exprimat convingerea că parlamentarii PDL o vor susţine în demersul legislativ necesar reformei din domeniul pe care-l va conduce.

Noul ministru al Muncii va depune jurământul în cursul zilei de azi, la Palatul Cotroceni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter