Politică

Dale din Parcul Central pe aleile din cimitire

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/27_ziua/05 cimitir.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pe lângă amenajarea de noi locuri de parcare, dalele recuperate din Parcul Central au fost folosite şi pentru modernizarea cimitirelor.

Primarul Sorin Apostu a anunţat ieri că au fost modernizate alei pe o suprafaţă totală de aproximativ 2.000 de mp în cele patru cimitire aflate în administrarea Primăriei (Cimitirul Central, cimitirul Mănăştur, cimitirul de pe strada Crişan şi cel de pe Valea Chintăului). În Cimitirul Central au fost realizate trei alei, în suprafaţă totală de 645 mp, în cel din Mănăştur au fost modernizate 14 alei, în suprafaţă de 367 mp, în cel de pe strada Crişan au fost amenajate şase alei şi platforma din faţa capelei, în suprafaţă de 556 mp, iar în cimitirul din Valea Chintăului a fost amenajată o alee în suprafaţă de 348 mp şi o platformă de 80 mp.

„Mai avem încă de lucru, dar deja cimitirele arată altfel”, a precizat primarul Sorin Apostu. În vederea pregătirilor pentru Luminaţie, începând din această săptămână şi până în seara zilei de 1 noiembrie, municipalitatea a intensificat şi paza în cele patru cimitire. Astfel, au fost mobilizaţi să asigure buna desfăşurare a acestui eveniment peste 50 de poliţişti locali de la Serviciul Ordine şi siguranţă publică, Serviciul control Trafic Rutier şi de la cel de Protecţia mediului. Aceştia vor veghea pentru asigurarea liniştii şi siguranţei publice a cetăţenilor, dar şi pentru împiedicarea furturilor sau a altor acte de vandalism. Tot pentru sărbătoarea din 1 noiembrie, firma Rosal, operatorul de salubritate care realizează curăţenia în cimitirele municipalităţii, va amplasa în fiecare din cele patru cimitire câte un container mare de 30 metri cubi şi va suplimenta numărul de tomberoane. Anul acesta, municipalitatea a aprobat 16 amplasamente în tot oraşul pentru comercializarea produselor specifice acestei sărbători (flori şi lumânări).    M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter