Sport

“U” Mobitelco a pierdut derby-ul cu CSU Ploieşti

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/29/u mobi ph.jpg" border="0" align="left" />Baschetbaliştii de la “U” Mobitelco BT Cluj au fost învinşi acasă după prelungiri de campionii de la CSU Asesoft Ploieşti.</strong>


Partida s-a disputat dumică seara la Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Elevii lui Niksa Bavcevic au început bine derby-ul cu cea mai bună echipă românească din ultimii ani, conducând la pauză cu 53-46. Prahovenii au revenit însă puternic în partea a doua a jocului, reuşind să egaleze după sfertul trei. La finalul celor 40 de minute de joc scorul era egal, 85-85, astfel că s-au jucat prelungiri. Oaspeţii au fost mai proaspeţi în timpu suplimentar şi au reuşit să-şi aproprie victoria, impunându-se în final cu 103-96.

Pentru “U” Mobitelco au marcat: Wright 24 p (9 pase decisive, 4 recuperări, 4 intercepţii), Silvasan 23 p (2 rec.), Barnette 14 p (4 rec., 4 p.d.), Nikolov 13 p (4 p.d., 2 intercepţii), Todorovic 9 p (3 rec.), Hallik 6 p (4 rec.), Baciu 5 p (2 rec.), Nakic 2 p (3 p.d.). Au mai jucat: Pop, Kuti.
Pentru CSU Ploieşti au punctat : Hargrove 21p, Timermanis 19 p, Burlacu 18, Tică 15 p, Stănescu 14 p, Szijarto 5 p, Tudor şi Vlahovic câte 4 p şi Mandic 3 p.

Declaraţii

Niksa Bavcevic: “În această seară a fost un baschet fantastic, pentru această perioadă a anului acest meci poate fi considerat ca o finală, pentru că am avut două echipe care au jucat excelent, cu procentaje excelente la aruncările de trei puncte şi pase decisive multe. Cred că spectatorii au fost încântaţi de meci, iar rezultatul a fost decis de o minge. Au fost câteva decizii date adversarului, însa eu cred că în cele 40 de minute am fost mai aproape de victorie. Este primul meci în care adversarul recuperează mai bine şi am plătit pentru asta cu înfrângerea. Ploieşti nu ne-a surprins cu nimic, am ştiut ce poate această echipă. Vreau să mulţumesc publicului, atmosfera a fost fantastică, oamenii din Cluj mi-au spus că de multă vreme nu a mai fost atât de plină sala!”.

Mihai Silvăşan: “A fost un meci echilibrat, am controlat mare parte din el, însă am făcut nişte greşeli inadmisibile în apărare pentru o echipă cu pretenţii. Ce e important e să învăţăm din ele şi să nu le mai repetăm. Le-am spus şi băieţilor să nu ţină capul jos, campionatul e lung şi ne vom mai întâlni cu meciuri din acestea, grele. Cel mai important meci este acum cel de la Mediaş, trebuie să ne recuperam atât fizic, cât şi mental, să mergem pregătiţi acolo şi să facem un meci bun”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter