Sport

Corpodean: „Vreau să fac carieră în baschet“

<p><img src="documente/stories/03_martie/24_ziua/09-corpodean-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vlad Ioan Corpodean, unul dintre cei mai buni tineri jucători ai vicecampioanei „U“ Mobitelco Cluj a acordat un interviu pentru site-ul clubului.</p>

 

Baschetbalistul în vârstă de 20 de ani, născut la Cluj, are 1.92 m, 86 kg şi evoluează pe posturile 2 şi 3. În sezonul trecut a fost MVP-ul campionatului U-18 şi are la activ mai multe selecţii la echipele naţionale de juniori.


 

Te aşteptai să fii promovat la echipa mare aşa de repede?


 

Am fost promovat la prima echipă la începutul acestui sezon. Într-un fel mă aşteptam, pentru că am avut evoluţii bune la juniori. Am fost ales MVP-ul Campionatului Naţional U-18 în sezonul trecut. Iar cu echipa natională am participat la doua campionate europene şi probabil că în vară voi participa din nou.


 

Ce simţi când evoluezi într-un meci oficial?


 

Încă nu am experienţa necesară să intru în momentele importante ale jocului, dar deocamdata mă mulţumesc când intru pe final. Când intru pe teren trebuie să demonstrez că merit locul în echipă.


 

Se simte încurajarea publicului la meciurile de acasă?

 

Da, simţim încurajările din teren şi le mulţumim spectatorilor pentru asta. Am jucat şi în deplasare în unele meciuri şi pot să spun că este mai dificil să joci acasă, este presiunea mai mare.

 

Cât de departe vrei să ajungi cu baschetul?

Îmi doresc să fac o carieră din baschet, să traiesc din asta, iar pentru acest lucru muncesc în fiecare zi la antrenamente, la Divizia B şi la echipa mare şi sper să am o carieră lungă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter