Sport

Badea: „Dinamo nu e invincibilă“

<p><img src="documente/stories/03_martie/31_ziua/09ionut-badea-mod.jpg" border="0" style="border: 0pt none; float: left; margin: 2px 5px;" />Ionuţ Badea, tehnicianul Universităţii Cluj, consideră că formaţia sa poate reuşi un rezultat bun în meciul de vineri cu Dinamo Bucureşti.</p>

 

Pentru „U“ Cluj urmează o partidă dificilă, împotriva formaţiei Dinamo, una dintre echipele aflate în lupta pentru participarea în cupele europene.


 

„Şepcile roşii“ s-au impus în partida tur cu 4-3, după un meci spectaculos, însă lucrurile s-au schimbat destul de mult de atunci. „Câinii roşii“ s-au despărţit de mai mulţi jucători importanţi, dar cu o viaţă extrasportivă agitată: Adrian Cristea a venit chiar la Universitatea Cluj, Andrei Cristea a plecat la Karlsruhe, în liga a doua din Germania, iar N’Doye a ajuns la Astra Ploieşti. Astfel că, paradoxal, deşi a pierdut teoretic din valoare, echipa lui Ioan Andone are rezultate mai bune, deoarece este o atmosferă mai bună în lot. Ionuţ Badea, antrenorul „alb-negrilor“, nu se teme, însă, de forma bună a lui Dinamo, care a învins pe FCM Târgu Mureş cu 4-1 în ultima etapă. „Vom întâlni o echipă bună a campionatului, Dinamo şi-a regăsit echilibrul, dar asta nu înseamnă că e invincibilă. Chiar dacă le vor lipsi Moţi şi Torje, consider că nu este un avantaj pentru noi, deoarece au fotbalişti care îi pot înlocui cu succes. A fost o perioadă de două săptămâni în care am  pregătit acest joc şi nu numai. Important este să rămânem concentraţi la importanţa partidei şi să dăm totul pe teren. Nu am emoţii în privinţa retrogradării, ne gândim la acest aspect şi nu vrem să ajungem într-o situaţie critică. Sunt convins că toţi jucătorii care intră pe teren vor da totul pentru a câştiga“, a declarat ieri antrenorul Universităţii. Pentru meciul cu Dinamo, Badea nu se poate baza pe Andrei Cristea şi Nicola Ascoli, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Alex Păcurar este deasemenea incert, întrucât a suferit o microleziune musculară. Antrenorul Universităţii nu este însă îngrijorat: „Cristea, Ascoli şi Păcurar sunt jucători talentaţi şi importanţi pentru echipă, dar avem şi alţi fotbalişti care îi pot înlocui“, a spus Badea.


 

Machado ar juca pentru România


 

Gabriel Machado, atacantul lui „U“ Cluj, a declarat ieri că dacă i s-ar propune să fie naturalizat şi să evolueze pentru naţionala României, nu ar refuza. „Eu sunt de acord cu naturalizarea, cred că ar fi o soluţie pentru naţionala României. Eric este un jucător brazilian care cred că ar face faţă, eu de asemenea, aş fi încântat să primesc această ofertă“, a spus vârful brazilian al „şepcilor roşii“. Referitor la meciul cu Dinamo, Machado a declarat că Universitatea are un mic avantaj moral în faţa „câinilor roşii“, datorită victoriei din tur. „I-am învins în tur, avem un mic avantaj. În această săptămână am pregătit foarte bine meciul şi suntem motivaţi să învingem. Pentru mine nu contează că Dinamo a învins pe Târgu Mureş la scor, fiecare meci este diferit. În tur am fost rezervă, dar acum sunt în formă maximă şi sper să joc“, a completat atacantul Universităţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter