Sport

Ne-am chinuit şi cu Luxemburg

<p />Echipa naţională de fotbal a României a învins formaţia Luxemburgului cu 3-1, marţi seara, la Piatra Neamţ, în grupa D a preliminariilor pentru Euro 2012.

După un meci foarte dificil, tricolorii s-au impus prin golurile marcate de Adrian Mutu (24, 68) şi Ianis Zicu (78), după ce oaspeţii au deschis scorul prin Lars Gerson (22), din nou în urma unei faze fixe. Acesta este prima victorie din această campanie de calificare, în al cincilea meci disputat.

România a avut unele momente penibile de joc, luxemburghezii aflându-se de multe ori în jumătatea adversă de teren. Deşi a încercat, echipa lui Răzvan Lucescu nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii în prima repriză. Selecţionerul a fost huiduit înainte de meci, iar apoi, pe parcursul meciului, i s-a cerut demisia. Nici în partea secundă echipa noastră nu a reuşit să joace mai bine, prima ocazie venind în minutul 58, când Mutu a tras periculos din foarfecă, dar mingea a ocolit de puţin poarta. Mutu a dovedit încă o dată că este cel mai bun fotbalist român al momentului şi a adus România în avantaj, în min. 68, cu o lovitură de cap la centrarea lui Torje. Oaspeţii nu au cedat şi au irosit o foarte bună ocazie un minut mai târziu (69), când Da Mota a tras bine, iar Tătăruşanu a respins în corner de sub transversală. Mutu a avut şansa hat-trick-ului, dar şutul său a trecut peste bară (74). Ianis Zicu a tranşat soarta partidei în minutul 78, în urma unui corner, reluând în plasă cu capul o minge deviată de Blaise. Marica a fost şi el aproape de gol, dar şutul său de la circa 20 de metri a fost respins de portarul Joubert (79). „Lucrurile au fost complicate în prima repriză, ştiam că Luxemburg nu este o echipă care pune probleme în faza ofensivă. A fost o primă repriză modestă, fără o circulaţie rapidă a mingii, cu multă precipitaţie în joc. Repriza a doua a fost mai bună, intrarea lui Torje a schimbat lucrurile“, a declarat Răzvan Lucescu, la finalul partidei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter