Sport

„Şepci“ versus „câini“ roşii

<p><img src="documente/stories/03_martie/31_ziua/09 u dinamo.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Universitatea Cluj întâlneşte pe Dinamo, în cel mai interesant meci care se dispută astăzi în Liga 1.</p> <p />

„Şepcile roşii“ se vor confrunta astăzi cu „câinii roşii“ într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 23-a a Ligii 1.

 


Universitatea Cluj şi Dinamo sunt două echipe cu obiective diferite în aceste sezon. „Alb-negrii“ vor să evite retrogradarea şi să termine pe locurile 8-12, iar „alb-roşii“ vor să prindă măcar un loc în cupele europene, după ce speranţele la câştigarea campionatului par compromise, întrucât liderul Oţelul are cu 11 puncte mai mult în clasament.

Ambele părţi aşteaptă meciul de azi cu încredere. „Studenţii“ lui Ionuţ Badea vor să repete evoluţia bună din tur, când s-au impus cu 4-3 şi să şteargă din mintea suporterilor evoluţia dezastruoasă de la Galaţi din etapa trecută. Dinamoviştii s-au descătuşat în meciul de acasă cu FCM Târgu Mureş, formaţie de care au trecut cu 4-1, şi vor să se impună şi în meciul din această seară, pentru a rămâne în lupta pentru primele locuri.


„Vom întâlni o echipă bună a campionatului. Venim după o perioadă de două săptămâni în care am pregătit acest joc şi nu numai. Sper să rămânem concentraţi la importanţa partidei şi să dăm totul pe teren“, a declarat Ionuţ Badea, antrenorul Universităţii.

De cealaltă parte, proaspătul internaţional Marius Alexe crede că Dinamo va avea un meci greu la Mediaş, dar speră să câştige cele trei puncte puse în joc. „Ne aşteaptă un meci foarte dificil vineri, întâlnim o echipă în formare, unde au venit mulţi jucători, au şi plecat…Ne dorim foarte mult să luăm cele trei puncte şi să ne apropiem, uşor-uşor, de locurile fruntaşe. Urmează o perioadă foarte grea, cu meciuri din 3 în 3 zile, în care trebuie să ne autodepăşim, să jucăm cât mai bine şi să câştigăm fiecare meci. Sperăm ca şi la meciul cu U Cluj să marcăm cât mai multe goluri şi să câştigăm. Am înţeles că vor veni foarte mulţi suporteri la Mediaş, ne dorim să fie alături de noi, să ne susţină şi să-i facem bucuroşi!“, a declarat ieri dinamovistul Marius Alexe.


De la Universitatea vor lispi Adrian Cristea şi Nicola Ascoli, iar de la Dinamo Gabi Torje şi Cosmin Moţi, toţi aceşti fotbaliştii fiind suspendaţi în urma cumului de cartonaşe galbene.

 


Primul meci la Mediaş

 


Parida dintre Universitatea Cluj şi Dinamo Bucureşti se va disputa pe stadionul din Mediaş de la ora 20.45 şi va fi transmisă în direct de GspTv. Arbitrii întâlnirii vor fi Alexandru Tudor din Bucureşti (central), Zoltan Szekely din Baia Mare şi Vasile Marinescu din Capitală (tuşieri), Paul Unimăţan din Zalău (rezervă), iar observatori Constantin Ştefan şi Cornel Cacoveanu.

Acesta va fi primul meci pe care Universitatea îl va juca în calitate de gazdă pe stadionul din Mediaş. „Şepcile roşii“ şi Dinamo s-au mai întâlnit de 85 de ori în Liga 1. Clujenii au doar 20 de victorii, dintre care 12 acasă, în timp ce bucureştenii s-au impus de 47 de ori, 18 întâlniri încheindu-se la egalitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter