Sport

Maşină nouă pentru Keleti&Ponta

<p>Echipajul de raliuri Edwin Keleti - Victor Ponta se pregăteşte de start în ediţia 2011 a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop“ .</p> <p />

La finalul lunii martie Edwin Keleti şi Victor Ponta au avut prima sesiune de teste cu noua lor maşină Mitsubishi Lancer EVO X. În testele care au avut loc în judeţul Sibiu cei doi sportivi şi-au propus să descopere maşina pe care vor concura în acest an şi să facă ultimele setări pentru prima etapă de la Braşov.

„Timp de două zile am făcut teste la Păltiniş cu asistenţă din partea echipei Colina Motors şi a unui inginer de la HKS. Am parcurs 120 km cu maşina de concurs şi am reuşit să ne împrietenim într-o oarecare măsura cu ea. M-a surprins vivacitatea trenului de rulare spate şi uşurinţa cu care se înscrie în viraje această maşină. În ceea ce priveşte motorul, pot să spun că este extrem de liniar şi nu am sentimentul de forţă brută. La Păltiniş am reuşit să trecem în revistă mai multe combinaţii ale pneurilor Pirelli şi avem o idee mai bună despre cum le vom folosi. Suntem încântaţi de performanţele acestor pneuri care şi-au dovedit eficienţa în toate situaţiile“, a declarat Keleti înainte de startul sezonului.


Referitor la cursa de la Braşov, pilotul clujean a declarat că abordează confruntarea din perspectiva unui nou început: „Noi suntem practic în faţa unui nou început. Prin urmare, trebuie să ne acordăm timp, să facem kilometri de probe speciale până când vom putea vorbi de o deplină legătură cu această maşină“.

Campioni în grupa A în sezoanele 2009 şi 2010, Edwin Keleti şi Victor Ponta trec în acest an în rândul echipajelor de raliuri care folosesc o maşină cu transmisie integrală. Ei vor concura cu un Mitsubishi Lancer EVO X preparat în configuraţie N4 de Colina Motors. Prima lor apariţie în concurs cu această maşină va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, în Tess Rally Braşov, etapa inaugurală a sezonului 2011 a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter