Sport

Simone Tempestini, pe urmele tatălui

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/07_ziua/7-simone-tempestini-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Desi nu are nici 17 ani împliniţi, Simone Tempestini a debutat încă de anul trecut în Campionatul Naţional de Raliuri „Dunlop“.</p>

 

Simone este fiul lui Marco Tempestini, pilot care evoluează deja de câţiva ani buni la Napoca Rally Academy. Tânărul pilot a participat în 2010 la Raliul Aradului, la volanul unei Dacia Logan, maşină pe care va concura şi în acest sezon, avându-l în dreapta pe experimentatul Lucio Baggio - copilotul actual al pilotului italain de top Piero Longhi şi fostul navigator al lui Tempesta.


„Obiectivul meu principal anul acesta este să parcurg cât mai mulţi kilometri cu maşina şi pentru asta trebuie să fiu atent şi precaut. La Braşov îmi doresc doar să termin raliul şi să acumulez cât mai multă experienţă alături de Lucio, care nu-mi este doar copilot ci şi profesor. Vreau să reuşesc să fac dictarea cât mai bine şi dacă voi face vreo eroare, sper să pot învăţa din ea. Sunt mândru că fac parte din Napoca Rally Academy şi pe lângă bucuria de a concura alături de tatăl meu, cred că am foarte multe de învăţat de la toţi ceilalţi coechipieri“, a declarat Simone, cel mai tânăr pilot al team-ului clujean.

Un alt debutant în Campionatul Naţional de Raliuri „Dunlop“ este Florin Tincescu, un tânăr pilot care va împlini mâine (8 aprilie) 18 ani, chiar în ziua în care va lua startul la Tess Rally Braşov. El va concura alături de copilotul Dănuţ Haţigan. „Cel mai frumos cadou ar fi, pentru mine, o evoluţie bună la super-specială şi să termin raliul. Sunt foarte onorat de apartenenţa mea la NRA şi îi sunt recunoscător lui Tempesta pentru acest lucru. Am la dispoziţie o Dacia Logan proaspăt construită, cu care îmi propun în acest an să parcurg cât mai mulţi kilometri şi să acumulez cât mai multă experienţă în campionatul mare, alături de Dănuţ Haţigan“, a spus, la rândul său Florin Tincescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter