Sport

Napoca Rally Academy, pe locul 1 la Braşov

<p>Napoca Rally Academy a ocupat prima poziţie în clasamentul echipelor la finalul Tess Rally, etapa inaugurală a Campionatului Naţional de Raliuri, desfăşurată vineri şi sâmbătă (8- 9 aprilie) la Braşov.</p> <p />

Cu 61 de puncte, team-ul clujean a devansat campioana en-titre, Jack Daniel’s Rally Team, care a acumulat doar 45 de puncte. Echipajul NRA format din Bogdan Marişca şi Sebi Iţu a terminat pe locul secund un raliu dominat de o vreme de coşmar cu ploaie, lapoviţă, ninsoare, vânt şi soare şi o suprafaţă de concurs care îşi schimba aderenţa de la un minut la altul. Cu maşina pregătită peste noapte, Marişca şi Iţu s-au înscris in extremis la o etapă la care, cu trei zile înainte de start, nu ştiau dacă vor avea susţinerea financiară pentru a putea participa.

Din păcate, pentru Tempesta şi Dorin Pulpea, Tess Rally s-a încheiat nedrept de repede. După super-speciala de vineri seara, pe care au încheiat-o la 1,4 secunde de primul loc, lucrurile părea să meargă bine. Însă pe a doua probă specială de sâmbătă, a treia a raliului, diferenţialul faţă a Peugeot-ului S2000 a cedat şi cei doi au fost nevoiţi să tragă pe dreapta după doar câţiva kilometri.


Danny Ungur şi Tony Avram şi-au adjudecat lejer prima poziţie a clasei 19 (fosta grupa K) la Tess Rally. Revenit pe Subaru, Danny a dominat autoritar întrecerea, câştigând toate cele şase probe speciale de sâmbătă.

Echipajul Vlad Cosma - Florin Dorca a experimentat la Braşov primul abandon din carieră. Chiar pe prima probă a zilei secunde, sistemul de frânare al Citroenului C2R2 Max şi-a pierdut brusc eficienţa, maşina a glisat şi a lovit un parapet. Cu ansamblul roţii spate-stânga distrus, cei doi au fost nevoiţi să se oprească.

Ultimele Stiri
abonare newsletter