Sport

Piloţii clujeni se pregătesc de Raliul Mureşului

<p /><img src="documente/stories/05_mai/03_ziua/11-raliul-tg-mures-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Piloţii de la Napoca Rally Academy vor evolua în weekendul următor la Raliul Târgu Mureş, cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop“.

Napoca Rally Academy îşi propune să rămână pe primul loc în clasamentul echipelor şi după cea de-a doua etapă, care se va desfăşura în perioada 6-7 mai la Târgu Mureş.

 


Echipajele vor începe mâine programul de recunoaşteri pe probele speciale ale raliului. Dacă anul trecut, pentru echipajul Tempesta/Pulpea, Raliul Târgu Mureş a însemnat începutul unei serii de ghinioane şi abandonuri, cei doi speră ca anul acesta să se întâmple exact invers. „În 2010, la Mureş a început răul pentru noi. Acum sperăm ca la această etapă să înceapă binele din 2011. Nu vreau să fac pronosticuri, nu ştiu ce se va întâmpla, noi ne dorim foarte mult să avem un raliu fără probleme. În ceea ce priveşte echipa, sper ca NRA să confirme poziţia ocupată la Braşov şi să rămână pe primul loc“, a declarat Tempesta.

 


Marişca şi Iţu, incerţi

 


Pentru Bogdan Marişca şi Sebastian Iţu, situaţia este în continuare delicată, din cauza problemelor de ordin financiar. Startul în cea de-a doua etapă a CNR rămâne încă sub semnul incertitudinii. În cazul în care vor participa la Târgu Mureş, ei îşi propun o nouă clasare pe podium, după locul secund obţinut în prima etapă.

Şi echipajul Danny Ungur/Tony Avram îşi propune să repete performanţa de la Braşov iar cei doi îşi doresc o nouă victorie la clasa 19. „Anul acesta obiectivul nostru este să aducem echipei 25 de puncte la fiecare etapă“, a anunţat Danny Ungur.


 

Cosma vrea prima victorie


 

Vlad Cosma şi Florin Dorca vor să uite etapa de la Braşov, unde au avut parte de primul abandon din carieră, provocat de o ieşire în décor, şi speră ca la Mureş să obţină prima victorie din acest sezon la clasa 6: „Venim la Mureş uşor şifonati după Tess Rally, dar cu moralul ridicat şi cu sete de competitie“, a spus Cosma.

Juniorul Florin Tincescu şi-a făcut cadou o clasare pe podium la împlinirea vârstei majoratului, ocupând locul trei în clasamentul debutanţilor de la Cupa Dacia. La Târgu Mureş, Tincescu, alături de copilotul Dănuţ Haţigan, îşi propune să crească puţin ritmul.„La Mureş avem acelaşi obiectiv: să rămânem pe drum, să parcurgem cât mai mulţi kilometri, dar ceva mai repede decât la Braşov“, a declarat Tincescu. Celălalt junior al NRA, Simone Tempestini, nu va participa la Raliul mureşan.

 

Raliul Târgu Mureş se va desfăşura vineri şi sâmbătă (6 şi 7 mai) şi are programate opt probe speciale, însumând 105,2 km, totalul raliului fiind de 420,4 km.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter