Sport

Turda are un campion naţional la karate

<p>133 de sportivi de la 27 de cluburi din ţară au fost prezenţi în acest weekend la Dej, la Campionatul Naţional de Karate WKC, competiţie care a fost un fel de “repetiţie” pentru Campionatul Mondial de la Lignano (Italia), ce se va desfăşura la sfârşitului acestei luni.</p> <p />

La finele competiţiei, sportivii de la Samurai Turda au contabilizat o medalie de aur, una de argint şi trei de bronz. Medalia de aur a fost obţinută de Paul Căţănaş, la kata +21 ani, în timp ce medalia de argint i-a revenit lui Alexandra Spălnăcan, în proba de kata 15-17 ani. Cele trei medalii de bronz au fost cucerite de: Paul Căţănaş (proba The Best of the best), Alisa Lupeanu (kata 15-17 ani şi kumite 15-17 ani).

Dintre personalităţiile importante din acest sport au participat la eveniment Liviu Crişan-preşedintele Federaţiei Române de Karate WKC, Nicolae Crăciun- vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Arbitraj, Cucu Sever- preşedintele Comisiei de Disciplină şi arbitru de nivel mondial, dar şi antrenorii lotului naţional al României.


Una dintre marile speranţe ale României pentru Campionatul Mondial de la Lignano este Eva Kerekes, sportivă legitimată la CSU Politehnica Cluj-Napoca, multiplă campioană europeană şi mondială, cu peste 900 de medalii în palmares. Echipa României la Campionat va fi formată din circa 80 de sportivi, selectaţi de Federaţia Română de Karate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter