Sport

LPF negociază cu B1

<p />Liga Profesionistă de Fotbal negociază cu postul de televiziune B1 vânzarea celor cinci pachete rămase nevândute din drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1 la licitaţia din 4 aprilie, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul ligii.

Omul de afaceri Viorel Păunescu, fost conducător al FC Steaua, a fost prezent ieri la sediul LPF, unde a discutat aproximativ o oră cu preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, despre preluarea celor cinci pachete de către postul B1, care face parte din grupul media controlat de familia Păunescu. Dragomir nu a dorit să facă vreun comentariu pe această temă. „Nu pot să spun nimic. Noi vrem să ne facem platforma noastră cu unul sau două posturi, să transmitem noi meciurile“, a spus preşedintele LPF. Întrebat dacă este posibil ca B1 să achiziţioneze cele cinci pachete rămase nevândute, Dragomir a răspuns: „E posibil orice“. Adunarea Generală a LPF s-a întrunit ieri pentru a decide ce se va întâmpla cu cele şase pachete de meciuri nevândue la licitaţia din 4 aprilie. Conducătorii de cluburi au hotărât ca pachetul numărul 9 de meciuri din Liga 1 să fie încredinţat TVR pentru suma de 9 milioane de euro fără TVA, iar pentru celelalte cinci pachete disponibile să se negocieze cedarea lor până la 15 iunie.

Dragomir a declarat că LPF îşi va face o platformă TV indiferent dacă va vinde sau nu cele cinci pachetele rămase, potrivit Mediafax. Platforma ar urma să devină operaţională peste trei ani în cazul finalizării cu succes a negocierilor sau din februarie 2012, în caz contrar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter