Sport

Egal pentru „tricolori“ la CE U-17

<p />Naţionala U-17 a României a debutat cu un egal la turneul final al Campionatului European din Serbia, remizând la Belgrad cu echipa similară a Cehiei, 1-1, într-un meci contând pentru Grupa B a competiţiei.

Fabian Himcinschi (legitimat la Unirea Alba Iulia) a deschis scorul pentru „tricolori“ în minutul 52, după o acţiune personală, dar adversarii au egalat cu două minute înainte de final, prin Nikolas Salasovic, care a înscris printr-un şut de la mare distanţă. Selecţionerul Adrian Văsâi a folosit următorii jucători: Brănescu – Mişu (69 Birău), Schuller, Puţanu, Mitache - Ţâru, Vaştag – Petresc (51 Păiuş), Roşu, Bumba – Himcinschi (71 Buia).

Ioan Nega, jucătorul Universităţii Cluj, a fost rezervă, la fel ca şi George Şerban şi Alin Roman, în timp ce Steliano Filip a fost suspendat pentru această întâlnire.


În cealaltă partidă din Grupa B, Olanda a învins rivala istorică Germania, cu 2-0. Următoarele meciuri ale României sunt cu Olanda (pe 6 mai) şi cu Germania (pe 9 mai). Clasamentul Grupei B după prima etapă: 1. Olanda 3 p (2-0), 2-3. Cehia şi România 1 p (1-1), 4. Germania 0 p (0-2). Primele două clasate se califică în semifinale, iar primele trei obţin calificarea la Campionatul Mondial din Mexic. Rezultatele meciurilor din Grupa A au fost: Franţa – Anglia 2-2 şi Serbia – Danemarca 2-3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter