Sport

Drăgulescu şi Ponor revin în activitate

<p />Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, miercuri, că Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor şi-au reluat pregătirile.

Cei doi au avut o perioadă în care au abandonat activitatea sportivă, dar au anunţat că vor reveni în competiţii din 1 octombrie, iar forul internaţional şi a dat deja acordul în acest sens. Federaţia Internaţională de Gimnastică a remis o adresă către FRG, prin care aprobă revenirea în activitatea competiţională a gimnaştilor Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu. Forul român a trimis către FIG notificări oficiale în 31 martie, iar după evaluarea celor doi sportivi, aceştia au primit aprobarea, în 28 aprilie, şi au fost reînregistraţi în FIG Anti-Doping Pool. „Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu sunt obligaţi să respecte regulile FIG. În conformitate cu acestea, cei doi sunt autorizaţi să concureze, după o perioadă de 6 luni sau de la 1 octombrie 2011“, se arată în comunicatul FIG.

La rândul său, preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, pentru Mediafax că Ponor şi Drăgulescu au în vedere participarea la Campionatele Mondiale şi la Jocurile Olimpice: „Ambii sportivi au decis să se pregătească atât cât pot de bine, pentru participarea la CM şi JO. Pentru a putea participa la o competiţie oficială, regulamentele impun anunţarea cu 6 luni înainte a revenirii lor, printr-o cerere scrisă a sportivilor, pentru a putea fi luaţi în evidenţa FIG şi WADA. E o obligaţie a regulamentelor, pentru obţinerea licenţei. Dacă se vor pregăti serios, Ponor şi Drăgulescu vor putea ajuta echipa României“.


În altă ordine de idei, FRG a anulat participarea celor cinci gimnaşti nominalizaţi pentru etapa de Cupă Mondială, de la Moscova (14-15 mai), ca urmare a deciziei antrenorilor coordonatori ai loturilor, din raţiuni de pregătire. România ar fi urmat să fie reprezentată de trei fete, Sandra Izbaşa, Ana Porgras şi Diana Chelaru, şi de doi băieţi - Flavius Koczi şi Marius Berbecar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter