Sport

Handbalistele au nimerit o echipă din Rusia!

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/16_ziua/08 handbal ce.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vicecampioanele de la „U“ Jolidon Cluj vor întâlni un adversar redutabil în optimi, formaţia rusă Dinamo Volgograd.

Elevele lui Gheorghe Covaciu vor întâlni o formaţie venită din Liga Campionilor, care a învins-o pe Oltchim.

Handbalistele „alb-negre“ vor avea o misiune extrem de dificilă, întrucât în optimile de finală ale Cupei Cupelor vor întâlni formaţia rusă Dinamo Volgograd, campioana Rusiei, care vine din grupele Ligii Campionilor, unde a avut o prestaţie remarcabilă. Clujencele au trecut în şaisprezecimile competiţiei de HK Levanger, după două meciuri jucate acasă, însă acum le va fi mult mai greu, fapt recunoscut şi de oficialii clubului.


„O să jucăm cu campioana Rusiei, formaţie care a învins Oltchimul şi vine din Champions League. Pornim cu şansa a doua însă nu ne vom da bătuţi şi vom propune ca şi în cazul celor de la Levanger să jucăm la Cluj ambele meciuri“, a declarat Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al celor de la „U“ Jolidon.

Prezentare Dinamo Volgograd


Principala forţă a celor de la Dinamo Volgograd este omogenitatea echipei. Antrenorul Viktor Ryabikh merge pe continuitate, singurul nume nou adus în pauza competiţională fiind cel al Anastasiei Pidpalova, care în trecut a evoluat pentru Oltchim. În lotul rusoaicelor se află Khmyrova, Sedoykina şi Makeeva, trei jucătoare care au cucerit medalia de aur la precedentul Campionat Mondial alături de selecţionata Rusiei, astfel că pentru „U“ Jolidon se anunţă o misiune dificilă.

Dinamo a câştigat de nouă ori campionatul Rusiei, în 1993, 1995, 1996, 1999, 2000, 2001, 2009, 2010 şi 2011, o Cupă EHF în 2008 şi Challenge Cup în 1995.


Grupa Oltchimului

Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana României, a fost repartizată în grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor, alături de Buducnost Podgorica (Muntenegru), Krim Ljubljana (Slovenia) şi Metz Handball (Franţa), conform tragerii la sorţi efectuată marţi la sediul EHF de la Viena.


Formaţia vâlceană reîntâlneşte două dintre echipele cu care s-a luptat în grupa principală a Ligii Campionilor din sezonul trecut: Buducnost Podgorica şi Krim Ljubljana, clasate atunci pe locurile 1 şi respectiv 3. În prima fază a competiţiei, Buducnost a câştigat Grupa A, cu cinci victorii şi un eşec, devansând pe FC Midtjylland, Byasen şi Thüringer HC. Krima terminat pe locul secund în Grupa B, cu 6 puncte, după Larvik, dar înaintea formaţiilor Viborg HK şi Podravka Vegeta Koprivnica. Metz s-a clasat şi ea pe locul secund în Grupa C (6 p), devansată de Györi AUDI ETO KC, dar înaintea danezelor de la Randers HK şi a formaţiei austriece Hypo Niederösterreich.

Ultimele Stiri
abonare newsletter