Cluj-Napoca este un campion al absorbției fondurilor europene, în condițiile în care peste 420 de milioane de euro sunt implementate, deja, în municipiu.
În perioada ianuarie-iunie, partidele politice au primit subvenții în valoare de 133 de milioane de lei. Toate partidele au cheltuit mai mult decât au primit, astfel că totalul cheltuielilor este de aproape 200 de milioane de lei.
Așteptările cetățenilor în urma alegerilor din 9 iunie sunt marcate de optimism. Peste 60% dintre români se aşteaptă ca situaţia din localitatea lor să se îmbunătăţească.
Deciziile luate la nivel central au fost „decontate” de partidele politice din teritoriu. „Mulți clujeni au fost nemulțumiți”, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
Potrivit rezultatelor publicate în urma alegerilor europarlamentare din 9 iunie, Alianța PSD-PNL a obținut 33,25% în Cluj, la distanță de peste 19% de poziția secundă.
Numărul voturilor nule la alegerile din 9 iunie reprezintă 5,1% din voturile exprimate, faţă de 2019 când acesta a fost de 2,89%, fiind unul dintre procentele cele mai mari raportate la numărul de alegători care au participat la procesul electoral.
Alin Tișe a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, cu peste 40% din voturi, iar PNL a reușit să-și păstreze toți primarii din județul Cluj în urma alegerilor din 9 iunie. Ce spune Tișe de posibilitatea preluării șefiei organizației PNL Cluj?
Potrivit rezultatelor publicate în urma alegerilor europarlamentare din 9 iunie, Alianța PSD-PNL a obținut 23,68% în Cluj-Napoca, la distanță de 9,9% de ADU.