Potrivit prevederilor Codului Fiscal (art. 55 alin. 4 lit. l), completate cu cele din Ordinul 1479/2013, angajaţii care desfăşoară activităţi de creare programe pentru calculator sunt scutiţi de impozit pe salarii.
În articolul de săptămâna aceasta vom analiza posibilitatea ca o firmă care are TVA de rambursat să îl cesioneze unei alte firme care are o datorie faţă de Bugetul de Stat (TVA sau orice altă datorie).
În articolul de săptămâna aceasta ne propunem să vă dezvăluim câteva din opţiunile pe care le avem la dispoziţie în vederea optimizării unei afaceri.
Cine poate fi beneficiarul unei sponsorizări şi care sunt aspectele fiscale şi contabile pe care trebuie să le cunoaşteţi?
Stare de fapt: o societate comercială (în continuare Compania) acordă clienţilor săi persoane fizice tichete cadou de combustibil. O să analizăm în cele ce urmează aspectele contabile şi fiscale ce decurg din aceasta.
Există foarte multe situaţii în practică în care, pe lângă programul normal de muncă, angajaţii prestează, la cererea angajatorilor, muncă suplimentară.
Analizăm cazul unei societăţi comerciale din România care vinde bunuri unei alte societăţi comerciale din UE (să zicem Germania).
Prin OUG 19/2014 publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 308 în data de 25 aprilie 2014, s-a introdus în Codul Fiscal o facilitate fiscală, şi anume scutirea de impozit pe profit a profitului reinvestit în producţia şi/sau achiziţia de echipamente tehnologice.