Ministerul Sănătății a pus în dezbatere un proiect prin care se interzice vânzarea în școli a dulciurilor, sucurilor și alimentelor cu conținut mare de sare, zahăr și grăsimi.
Un studiu recent făcut de InfoCons pe zece mărci populare de cozonaci cu nucă și cacao din România dezvăluie informații îngrijorătoare pentru consumatori.
Produsele vegetale tip burger sau gyros, vândute în marile lanțuri de restaurante fast-food, conțin numeroși aditivi alimentari și cantități semnificative de sare și grăsimi, chiar dacă sunt promovate ca alternative pentru perioada postului.
În contextul actual al creșterii costului vieții, mulți dintre noi apelăm la alimente congelate ca o soluție convenabilă și economică. Însă, experții în nutriție trag un semnal de alarmă: nu toate produsele din congelator sunt la fel de sănătoase pe cât am crede.
Un gastroenterolog, absolvent al prestigioasei Universități Harvard, face valuri pe rețelele sociale cu afirmații despre modul în care majoritatea oamenilor consumă cafeaua greșit, punându-și sănătatea în pericol.