Actualitate

Licenţa OTV a fost redusă la jumătate. Postul lui Diaconescu va putea emite doar până în septembrie

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/28/cna.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis, marţi, înjumătăţirea perioadei pentru care OTV avea acordată licenţa audiovizuală pentru încălcarea Legii Audiovizuale prin difuzarea în perioada 16 - 24 martie a publicităţii politice în favoarea Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD).

Potrivit CNA, licenţa audiovizuală era acordată până la 1 aprilie 2013, iar OTV va putea emite în urma deciziei CNA până la 28 septembrie 2012, luând în calcul numărul de zile al fiecărei luni.

Decizia va fi difuzată joi de OTV, prin publicarea textului sancţiunii pe ecran.

Radiodifuzorul a fost sancţionat, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind publicitatea politică, în ultimul an cu întreruperea programului de două ori timp de 10 minute şi o dată cu trei ore. De la obţinerea licenţei în 2005, OTV a primit nouă sancţiuni de întrerupere cu 10 minute a programului şi de şapte ori cu câte trei ore.

Patronul şi directorul postului OTV, Dan Diaconescu, a precizat în faţa membrilor CNA că nu este membru al PPDD.

„Nu sunt membru PPDD. Nu am legătură directă în acte cu acest partid, PPDD, ci doar ca nume”, a spus Dan Diaconescu, care a susţinut că în programele OTV apar, în sprijinul respectării pluralismului politic, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai altor partide politice. În opinia lui Dan Diaconescu, mesajele difuzate de OTV

„Votaţi cu PDL dacă vreţi să trăiţi astăzi”, „Votaţi cu PSD dacă vreţi să trăiţi ca în ultimii 22 de ani” şi „Votaţi cu PPDD” sunt egale ca şi conţinut. „Aţi închis 3 ore programul pentru emisiunea mea, dar ce vină au celelalte emisiuni, colegii mei? Cum să daţi o altă sancţiune dacă contestaţia sancţiunii anterioare nu s-a soluţionat?”, i-a întrebat Dan Diaconescu pe membrii CNA, referindu-se la întreruperea programului cu trei ore aplicată pe 16 martie.

Vicepreşedintele CNA Ioan Onisei i-a atras atenţia lui Dan Diaconescu că legea îl obligă să achite amenda şi ulterior să conteste.

De asemenea, Dan Diaconescu i-a acuzat pe membrii CNA „că vor să închidă postul OTV pentru că nu doreşte să facă o alianţă cu PDL şi UNPR”.

Unul dintre membrii CNA Valentin Alexandru Jucan a apreciat că „CNA se confruntă cu o situaţie extremă, din cauza OTV”, iar colega sa, Cristina Trepcea, a subliniat că „OTV nu lasă senzaţia unei modificări a atitudinii”. „Dimpotrivă. Ne trage de urechi”, a spus Cristina Trepcea.

Valentin Alexandru Jucan a spus că „reprezentantul postului nu recunoaşte autoritatea CNA”.

„S-ar putea să ajungem în situaţia în care noi am negocia această lege, să deschidem o cutie a Pandorei în care puterea de decizie a acestei instituţii să fie negociată”, a spus Jucan, care a făcut propunerea de înjumătăţirea licenţei audiovizuale votată de membrii CNA cu un singur vot împotrivă.

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, i-a reproşat lui Dan Diaconescu că „fie nu cunoaşte legea, fie o ignoră chiar în faţa Consiliului”, iar Dan Diaconescu a susţinut că „a angajat-o din milă la Jurnalul naţional”.

„Eraţi director în 1993, când eu m-am angajat redactor la Jurnalul naţional. Am lucrat şi 14, şi 12 şi 10 ore pe zi. Dvs v-aţi îmbogăţit de pe urma angajaţilor”, a spus Narcisa Iorga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter