Actualitate

UMF Târgu Mureş ar putea să nu aplice HG, fiind într-un vid administrativ

<p />Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul interimar al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, a declarat marţi presei că UMF nu ştie cine va putea aplica Hotărârea de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare, întrucât instituţia se confruntă cu un vid administrativ.

„Aştept să văd forma exactă a Hotărârii de Guvern, dacă este identică cu proiectul supus dezbaterii publice sau au intervenit modificări (...) Pe de altă parte, fiind vorba de o Hotărâre de Guvern şi România fiind o ţară cu regim de drept funcţional, trebuie s-o aplicăm. Întrebarea mea e cine s-o aplice. Trebuie structuri funcţionale de conducere. Când ministerul nu recunoaşte alegerile, suntem într-un vid administrativ”, a subliniat Leonard Azamfirei.

Rectorul interimar al UMF Târgu Mureş a precizat că luni, 2 aprilie, este convocată o şedinţă a Senatului Universităţii şi că se va lua o decizie în privinţa aplicării Hotărârii de Guvern.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a emis pe 21 martie un ordin de încetare a mandatului rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, prof.univ.dr. Constantin Copotoiu, şi l-a numit pe prof.univ.dr. Leonard Azamfirei „ordonator interimar de credite”.

Leonard Azamfirei va ocupa astfel funcţia de rector interimar, întrucât MECTS nu a anunţat dacă validează sau nu alegerile din 22 februarie, când acesta a fost ales cu 53,68% din voturile exprimate.

Mandatul de rector al profesorului Constantin Copotoiu urma să înceteze pe 31 martie, dată până la care Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să se pronunţe dacă recunoaşte sau nu alegerile de la UMF Târgu Mureş din data de 22 februarie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter