Actualitate

Liga Studenţilor din UMF Târgu Mureş atacă în instanţă HG referitoare la universitate

<p />Vicepreşedintele Ligii Studenţilor Târgu Mureş (LSTM) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), Nucu Marica, a declarat presei, marţi, că Hotărârea de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare va fi atacată în instanţa de judecată.

„Vom ataca în contencios administrativ această hotărâre. Noi am depus cerere de prelungire a termenului de dezbatere publică la 30 de zile, conform legii transparenţei. Vom continua să susţinem principiul autonomiei universitare şi să ne pronunţăm împotriva aceste separări. Cerem ca înainte de orice decizie, programele de studii să fie supuse acreditării ARACIS: suntem dezamăgiţi că nu au fost luate deloc în calcul punctele de vedere din dezbaterea publică”, a arătat Marica.

Acesta a subliniat că la UMF Târgu Mureş a avut loc o audiere publică în urmă cu câteva zile şi că Hotărârea de Guvern este una strict politică, ce nu ţine cont de necesităţile studenţilor.

„Considerăm Hotărârea de Guvern ca fiind politică, nu respectă necesităţile actuale ale studenţilor şi generează noi tensiuni. Vom acţiona pe cale legală. Aceasta nu e democraţie participativă, din moment ce nu putem avea un punct de vedere care să fie luat în serios”, a arătat reprezentantul LSTM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter