Actualitate

Case pentru romii din Pata Rât

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/28/06-pata rat _sc_ 07.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primăria și UNDP caută soluții pentru a oferi locuitorilor din zonă un adăpost decent.</p>

Romii care au fost mutaţi de pe strada Coastei la Pata Rât, dar şi cei care locuiesc acum la groapa de gunoi ar putea avea locuinţe decente dacă Primăria Cluj-Napoca va găsi resursele financiare necesare.

Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Programul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) a finalizat acordurile unui proiect pentru a identifica resursele financiare necesare pentru construirea de locuinşe pentru persoanele defavorizate.

Primăria, UNDP şi reprezentanţi ai societăţii civile s-au angajat să colaboreze pe parcursul proiectului şi în alte domenii relevante de activitate. Proiectul se numeşte „Folosirea la Maximum a Fondurilor Europene pentru Locuinţe Durabile şi Incluziunea Romilor Dezavantajaţi”, este finanţat de către Institutul pentru o Societate Deschisă, în cadrul unui program extins al acesteia. Valoarea estimată a acestui proiect este de 60.000 de dolari, termenul de implementare fiind de şase luni, în perioada ianuarie – iulie 2012. Raportul final este programat pentru data de 20 decembrie 2012.

Primarul interimar Radu Moisin a declarat că acesta este punctul de pornire pentru rezolvarea situaţiei romilor care au fost mutaţi de pe strada Coastei la Pata Rât, mai ales că aceştia nu locuiesc în condiţii foarte bune. De asemenea, se caută găsirea de resurse financiare pentru construirea de locuinţe şi pentru romii care locuiesc la Pata Rât, în condiţiile în care groapa de gunoi va dispărea în curând.

„Practic acest mic proiect la care se lucrează în acest moment va fi punctul de pornire pentru planificarea strategică pe termen lung pentru derularea unor programe în beneficiul comunităţilor dezavantajate din Cluj, în special a comunităţilor din Pata Rât”, au declarat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Vă reamintim că sute de romi care locuiau pe strada Coastei în locuinţe improvizate au fost mutaţi la Pata Rât, la finele anului 2010, în locuinţe modulare.

Următorul pas în acest proiect este o nouă întâlnire, la finalul lunii martie, pentru a trece în revistă unele dintre măsurile de implementare şi pentru a decide asupra personalului proiectului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter