Actualitate

Transilvania Salsa Festival a ajuns la a treia ediție

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/28/12-salsa1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Anul acesta, festivalul se va desășura în perioada 6-8 aprilie.</p>

BailArte Dance School, împreună cu Napoca Dance, organizează a treia ediţie a Transilvania Salsa Festival, în perioada 6-8 aprilie 2012. Cel mai important eveniment din cadrul acestui festival va fi cea de a 7-a ediţie a Rueda Salsa Competition.

Acest eveniment se adresează tuturor celor care au intrat în contact cu lumea dansului sau îşi doresc acest lucru. Mai mult de 10.000 de persoane din toată Europa, dar mai ales din ţară, vor fi informate direct cu privire la desfăşurarea evenimentului TSF, iar participanţii direcţi sunt estimaţi a fi între 500 şi 1000, pe lângă cei 1000 aşteptaţi sâmbătă la spectacolul de rueda.

Evenimentul îşi propune să transforme binecunoscutul spectacol-concurs Rueda Salsa Competition (aflat la ediţia a 7-a) într-o manifestare mult mai amplă: 3rd Transilvania Salsa Festival.

În acest sens, BailArte Dance School şi Salsa Caliente aduc la Cluj numeroase şcoli de salsa naţionale - Salsa Galaxy, Salsa Factory  şi Mania Latina din Bucureşti, Salsa Picante şi Step in 2 Salsa din Braşov, Salsa Addicted din Timişoara, Salsa4Fun din Tîrgu Mureş, Feeling Dance din Oradea -  dar şi antrenori de salsa de talie mondială: Francisco Vazquez (Los Angeles, SUA) - iniţiator şi dezvoltător al stilului salsa L.A. în lume; Orville Small & Sabrina(Canada/Olanda) - campion mondial şi coregraf renumit pentru originalitatea sa în salsa; Pedro Gomez – (Italia) – promoter al salsei pe clave; Hamidine Thiam – (Franța), MO – (Franța) și Erind – (Italia/Anglia).

În acest fel, experienţa salsa va fi dusă în Cluj la un nivel superior, fiecare şcoală putând să-şi împărtăşească din stilul propriu, dar şi să şi-l dezvolte cu noi figuri învăţate de la antrenorii internaţionali. Marele câştigător al acestui festival va fi publicul, care va putea să se înscrie la workshop-uri de dans sau doar să fie martorul unui spectacol de neuitat.

Pe lângă spectacolul propriu-zis şi workshop-urile desfăşurate în locaţii speciale, Transilvania Salsa Fest îşi propune să “coboare” în stradă, aducând în Cluj ceva din spiritul de sărbătoare al salsei, prin manifestaţii interactive, spontane.
Festivalul va cuprinde două zile de workshop-uri (sâmbătă şi duminică) în două săli în paralel, susţinute de instructori internaţionali şi naţionali, o noapte de spectacole cu show-uri explozive de salsa, o seară de competiţie în care se va stabili campioana României la Rueda de Casino şi trei nopţi de petreceri incendiare.

Participanţii vor putea lua parte la 3 nopţi de petreceri, unde va mixa renumitul DJ Melka din Paris, precum şi alţi Dj din ţară.

Evenimentul se va desfășura la Grand Hotel Napoca, care va găzdui invitaţii din afara Clujului şi evenimentele festivalului, iar la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc Competiţia Internaţională de Rueda, unde sunt aşteptaţi aprox. 1000 de iubitori ai dansului.

Cei interesaţi să participe la Transilvania Salsa Festival pot găsi informații suplimentare pe www.rueda-romania.net şi pe Facebook, la evenimentul 3rd Transilvania Salsa Fest.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter