Actualitate

Târgul de carte „Gaudeamus” şi-a deschis porţile

<p />Târgul internaţional de carte „Gaudeamus” şi-a deschis, ieri porţile în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, ediţia din acest an, a XIII-a, remarcându-se prin numărul mai mare de edituri participante şi spaţiul mai generos din marele cort alb, instalat în inima oraşului.

Preşedintele acestei ediţii, scriitorul Cornel Udrea, a declarat pentru Agerpres că, în 2012, manifestarea de tradiţie de la Cluj-Napoca se desfăşoară pe o suprafaţa extinsă, cea mai mare din istoria locală a târgului, cu 87 de expozanţi din ţară şi din străinătate. „Sistemul clasic al standului de carte în spatele căruia se află o persoană apatică a dispărut. Fiecare editor îşi prezintă la târgul de la Cluj propria producţie de carte, izbânzile şi autorii pe care i-a lansat şi îi lansează în aceste zile. De miercuri până duminică vor fi lansări de carte deosebite, cu autorul de faţă”, a spus Cornel Udrea.

Târgul Gaudeamus a împlinit 18 ani şi ediţiile sale au crescut atât prin mai buna organizare, atragerea mai multor edituri, prin publicul tot mai numeros, dar şi prin valoarea manifestării culturale în sine, care a devenit de referinţă în Bucureşti şi în afara Capitalei, a amintit scriitorul clujean. El a arătat că deşi în prima zi a târgului fluxul de vizitatori nu este foarte mare, organizatorii se aşteapă ca până duminică la „Gaudeamus” să vină „toţi clujenii iubitori de lectură”.

„Mizăm pe o numeroasă participare a tinerilor. Mai ales pentru ei este organizat acest târg de carte”, a mai spus Cornel Udrea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter