Actualitate

Mama lui Andrei Hosu, doi ani de închisoare cu suspendare

Mama tânărului Dan Andrei Hosu, condamnat pentru jaful de la Banca Transilvania, a fost şi ea condamnată, marţi, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Alături de mama tânărului, Dana Hosu, au fost condamnaţi tot la doi ani de închisoare cu suspendare un unchi şi o mătuşă ai lui Dan Andrei Hosu. Cele trei persoane sunt acuzate de mărturie mincinoasă şi de faptul că i-au oferit alibiuri lui Dan Andrei Hosu. Decizia Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Hotărârea Curţii de Apel Cluj vine după ce, pe 13 martie, Tribunalul Cluj a decis condamnarea la 17 ani de închisoare a lui Dan Andrei Hosu, în timp ce celălalt suspect în cazul jafului, Bogdan Baciu, a fost achitat.

„Spre deosebire de coinculpatul Baciu Bogdan, în cazul familiei Hosu se constată o modificare semnificativă a situației financiare, marcată printr-o activitate prolifică de comerț cu mașini second-hand, cât și din perspectiva modului în care inculpatul Hosu Andrei Dan își petrece timpul liber”, a notat Tribunalul Cluj în motivarea sentinței prin care Hosu a fost condamnat la 17 ani de închisoare.

La o agenţie a Băncii Transilvania din cartierul clujean Mănăştur a avut loc, în februarie 2009, un jaf armat, când două persoane mascate au intrat în unitate şi au sustras peste 246.000 de lei sub ameninţarea armei.

Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au fost arestaţi pe 19 ianuarie 2010, la aproape un an de la jaf. Pe 5 mai 2011, Curtea de Apel Cluj a decis ca cei doi suspecţi să fie cercetaţi şi judecaţi în libertate.
 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter