Sport

Atleta Florentina Iușco, exclusă din Team România de la Jocurile Olimpice 2024 pentru dopaj cu furosemide!

Atleta româncă Florentina Iușco a fost exclusă din Team România de la Jocurile Olimpice 2024 pentru dopaj cu furosemide.

Atleta Florentina Iușco, exclusă din Team România de la Jocurile Olimpice 2024 pentru dopaj cu furosemide | Foto: Profimedia Atleta Florentina Iușco, exclusă din Team România de la Jocurile Olimpice 2024 pentru dopaj cu furosemide | Foto: Profimedia

 

 


 

Atleta româncă Florentina Iușco a fost exclusă din Team România de la Jocurile Olimpice 2024 pentru dopaj cu furosemide. 


 

Florentina Iușco, atleta care trebuia să reprezinte România la Jocurile Olimpice 2024 prin săritura în lungime și tripusalt, a fost suspendată de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, după ce a fost testată pozitiv la furosemid. 


Anul trecut, în luna aprilie, într-un control antidoping în afara competiției, atleta româncă a fost testată pozitiv la furosemid, un diuretic ce se află pe lista interzisă a AMA/WADA. Cu toate acestea, sportiva a primit doar o mustrare, fără perioadă de ineligibilitate, pe motiv că nu era vinovată sau că nu a fost neglijența ei. 

Chiar și Așa, AMA/WADA a făcut apel la această decizie a ANAD, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis suspendarea sportivei pentru dopaj. Prin urmare, Florentina Iușco a fost suspendată la 2 ani începând cu 1 februarie 2024, ceea ce înseamnă că nu mai poate participa la Jocurile Olimpice de la Paris. 


Prin suspendarea Florentinei Iuşco, atletismul românesc rămâne cu 12 sportivi la Jocurile Olimpice 2024, iar delegaţia României cu 106 sportivi. 

„Comitetul Olimpic și Sportiv Român a exclus-o pe atleta Florentina Iusco din Echipa Olimpică a României după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a comunicat suspendarea sportivei pentru dopaj.


Agenția Națională Antidoping (ANAD) a depistat o substanță diuretică suspectă la controlul andidoping – furosemide – și a decis să sancționeze sportiva cu avertisment.
Agenția Mondială Antidoping (WADA) a contestat decizia ANAD la TAS, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat o decizie fermă din partea forurilor internaționale de specialitate până pe data de 25 iulie 2024, înainte de startul întrecerilor olimpice.

TAS a comunicat astăzi ANAD, decizia de a o suspenda pe Florentina Iusco pentru doi ani începând cu 1 februarie 2024.
Toate rezultatele înregistrate de Florentina Iusco din 23 aprilie 2023, inclusiv, până pe 24 iulie 2024 au fost anulate, iar atleta nu va face delasarea la Paris 2024.”, se arată în comunicatul de presă cosr.ro

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au mai rămas două zile până la Jocurile Olimpice 2024! Ce program vor avea sportivii români?

Cine sunt sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice 2024? Clujeanca Andrea Mikloș se află pe listă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter