Actualitate

Regulile de acordare a fondurilor europene nu se vor mai schimba peste noapte

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/21/05-rares.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European a aprobat, în şedinţa din 19 iunie, o serie de amendamente iniţiate de deputatul Rareş Niculescu, având ca obiectiv simplificarea accesului la fondurile europene.


Unul dintre aceste amendamente prevede obligaţia statelor membre de a anunţa orice modificare a regulilor de aprobare a cererilor de finanţare din fonduri europene cu cel puţin trei luni înainte de intrarea în vigoare a schimbărilor respective.
Acest amendament are ca fundamentare reproşurile aduse de potenţialii beneficiari din România în legătură cu schimbarea frecventă a regulilor, fapt care împiedică pregătirea corectă a dosarelor de finanţare.
Alte amendamente aprobate impun statelor membre să asigure informarea beneficiarilor prin „metode diversificate şi accesibile” şi actualizarea în timp util a datelor puse la dispoziţia publicului cu privire la fondurile europene.
Amendamentele au fost depuse în cadrul dezbaterilor referitoare la Regulamentul de stabilire a unor dispoziţii comune privind Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european, Fondul de coeziune, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală şi Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime, care fac obiectul cadrului strategic comun.

Ultimele Stiri
abonare newsletter