Actualitate

Românii mănâncă nesănătos şi recunosc asta

<p>Peste 40% din participanţii unui studiu realizat de site-ul <a href="http://www.ivox.ro" target="_blank">ivox.ro</a> susţin că au un regim alimentar nesănătos, iar 33% susţin că modul lor de alimentaţie este unul corect.</p>

Aproape un sfert din cei care au participat la sondaj nu pot aprecia dacă regimul lor alimentar este unul sănătos sau nu. Pe de altă parte, doar aproximativ 30% dintre ei cred că este dificil să ai o dietă sănătoasă.

Potrivit realizatorilor studiului, cea mai mare parte a respondenţilor consideră că principalii factori pentru a avea o dieta sănătoasă sunt consumul ridicat de fructe şi legume. Astfel, peste 90% din participanţi consideră că aceste alimente sunt principalii factori ai unei alimentaţii sănătoase. De asemenea, o dietă sănătoasă mai presupune şi evitarea produselor care conţin aditivi, 73% din participanţi considerând acest lucru. În opinia a 50% din respondenţi, este important consumul unei mari varietăţi de alimente, în timp ce evitarea mâncărurilor bogate în grăsimi este parte a unei diete sănătoase în opinia a peste 60% din persoane. Peste jumătate din cei chestionaţi (56%) susţin că trebuie consumate alimente cu puţine calorii.


În acest context, participanţii la sondajul ivox.ro au fost întrebaţi şi despre modul în care se menţin în formă. Datele obţinute arată că peste 27% dintre respondenţi aleargă cel puţin o dată pe lună. Alte sporturi sau activităţi fizice des practicate sunt mersul cu bicicleta, 26% din cei intervievaţi declarând că merg cu bicicleta cel puţin o dată pe lună. Fitnessul este opţiunea a 25% din participanţi, iar aerobicul a peste 22%. De asemenea, 13% dintre cei chestionaţi joacă fotbal cel puţin o dată pe lună, 12% tenis de masă şi peste 9% înoată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter