Actualitate

Boc anunţă o analiză a activităţii secretarilor de stat şi a şefilor de agenţii şi deconcentrate

<p>Premierul Emil Boc a anunţat sâmbătă demararea unei evaluări profesionale a secretarilor de stat, a şefilor de agenţii guvernamentale şi deconcentrate, într-un interval de maximum şase luni, şi iniţierea unui proiect de lege care să vizeze depolitizarea administraţiei publice.</p>

“Pentru a avea un alt moment de referinţă, voi propune ca în 4-6 luni să avem o testare şi o evaluare profesională a tuturor şefilor de servicii deconcentrate”, a declarat premierul Boc. El a precizat că această testare se va face de către o echipă în care majoritare urmează să fie cadre didactice universitare. “Cei care nu îndeplinesc un minim de notă stabilit de lege vor trebui să plece, cei care corespund profesional vor rămâne şi vor avea stabilitate”, a explicat Emil Boc.

Primul-ministru a adăugat că, în paralel, PDL şi coaliţia guvernamentală trebuie să finalizeze analiza activităţii fiecărui secretar de stat şi şef de agenţie: “Unde nu există performanţe trebuie să plece. Acest lucru trebuie făcut în primele şase luni ale acestui an, pentru că deja avem un an de guvernare şi cred că este momentul să facem această evaluare la toate partidele de coaliţie pentru a stabili ce înseamnă performanţa în actul de guvernare. (...) Eu nu cred că în partid au venit oameni care să se agaţe de o funcţie sau de o poziţie într-o anumită structură”, a declarat Boc.


Premierul a mai anunţat că va propune un proiect de lege, în regim de urgenţă, pentru a restrânge palierul politic din administraţia publică numai la nivelul secretarilor de stat şi şefilor de agenţii.

“De acolo în jos, ce înseamnă şefi de deconcentrate şi alte structuri, ele merg pe componenta funcţiei publice şi aici intră calitatea de funcţionar public sau personal contractual, iar concursul şi legea sunt acelea care stabilesc ce persoane ocupă asemenea poziţii. Am avut o decizie diferită când eram la guvernare cu PSD şi poate n-a fost cea mai fericită”, a completat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter