Actualitate

Cluj-Napoca, pe locul doi în ţară ca număr de conturi de Facebook

<p>Mai mult de 3 milioane de români, adică aproximativ 14% din populaţia ţării, folosesc cea mai mare reţea de socializare din lume, Facebook.</p> <p />

Dintre cei 3.018.500 utilizatori români, doar jumătate şi-au completat oraşul în profilul creat pe această reţea, Bucureştiul fiind, în momentul de faţă, oraşul cu cel mai mare număr de utilizatori (403.600). Următoarele oraşe ca număr de conturi de Facebook sunt Cluj-Napoca (113.960 utilizatori), Timişoara (98.960 utilizatori) şi Iaşi (93.700 utilizatori).

Numărul de utilizatori ai Facebook a crescut puternic anul trecut, mai ales că la începutul anului 2010, în România, numărul conturilor nu trecea de 500.000, iar la finale acestui an depăşea deja două milioane. Creşterea rapidă va duce şi la un interes din ce în ce mai ridicat al investitorilor, astfel încât Facebook va fi obligată să raporteze public rezultatele financiare până în luna aprilie a anului viitor, potrivit Reuters.


În condiţiile în care fenomentul “Facebook” a devenit unul global, regizorii de la Hollywood i-au “dedicat” un film, “The Social Network”, pelicula spunând povestea celei mai de succes reţele de socializare. Filmul regizat de David Fisher a obţinut nu mai puţin de trei premii Oscar, câştigând alte 52 de distincţii la diverse festivaluri de film internaţionale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter