Actualitate

Părinții clujeni vor ști cum circulă autobuzul în care se află copilul lor cu ajutorul unei aplicații

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a fost recent în Statele Unite ale Americii, de unde a venit cu câteva idei interesante.

Una dintre ele are în vedere realizarea unei aplicații prin care părintele poate să vadă unde se află, cu autobuzul școlar, copilul său. Un lucru care va ajuta la menținerea în siguranță a celui mic și care îi va liniști pe părinte. Boc a spus că în cel mai scurt timp va discuta cu specialiști în IT să înceapă să lucreze la această aplicație.

„Este un proiect care vizează autobuzele școlare și au dezvoltat o aplicație prin care în orice moment, părintele poate să știe unde este autobuzul care duce copilul la școală. Este un lucru mărunt, dar important pentru copiii care utilizează autobuzele școlare. Am să propun să se realizez un brainstorming și să dezvolte o asemenea aplicație pentru cei care au copiii la școală și care folosesc autobuzele școlare. Este vorba de 500-600 de elevi în fiecare dimineață. Le-am reluat programul din data de 10 septembrie, am extins la 12 trase, la mai multe școli din municipiu. Am extins și la zona de pe Dorobanților. Funcționează foarte bine, a crescut de la o zi la alta numărul celor copiilor care merg cu autobuzul. Și-a câștigat credibilitatea acest proiect, chiar dacă presupune niște eforturi și financiare și de resurse umane foarte mari. Gândiți-vă în primul rând să dedici aceste autobuze doar pentru elevi”, a spus Emil Boc, în cadrul unei emisiuni radio.


Începând din data de 10 septembrie, s-a reluat proiectul „Autobuze școlare pentru elevi”, votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativă 2017 și dedicat transportului elevilor de clasele 0-4 la școală.

Primăria Cluj-Napoca împreună cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca au extins proiectul de la 5 la 12 trasee și la mai multe școli din municipiu. De asemenea, având în vedere faptul că două școli din zona centrală își desfășoară temporar cursurile în altă locație, au fost suplimentate stațiile de debarcare a elevilor pentru traseele care asigură transportul către aceste unități de învățământ. 


Transportul școlar fluidizează traficul

Acest proiect contribuie direct la diminuarea numărului de mașini care sunt în trafic la orele de vârf în centrul orașului, susține municipalitatea.


„Dimineața, la oră de vârf, cel puțin 400-500 de mașini acum nu mai sunt. De obicei era un copil, o mașină în traffic dimineața. Acum, jur de 600 de copii merg la școală cu transportul public”, a adăugat primarul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter