Economie

Dacia Lodgy, lansată oficial la Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/07/05-dacia lodgy _sc_29.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cel mai nou model al gamei Dacia se pregăteşte să-şi facă apariţia pe şoselele din România.</p>

Modelul a fost lansat oficial pentru presa în cadrul unui eveniment interactiv derulat ieri cu ajutorul unei transmisiuni video în direct, în Cluj-Napoca şi alte patru mari oraşe din ţară - Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Timişoara.

Gama cuprinde trei nivele de echipare, Acces, Ambiance şi Laureate şi patru motorizări, fiind disponibil în România începând de la preţul de 9 500 de Euro, cu TVA inclus (în versiunea cu cinci uşi şi motorizare 1,6 85 CP) şi ajungând la 14.700 euro în varianta 1.5 dCI, 110 CP şi şapte locuri.

Inclus de către producătorul auto de la Mioveni în categoria autovehiculelor de familie, noul Lodgy se poate lăuda cu un preţ mult mai mic decât al competitorilor săi din aceeaşi categorie, cum ar fi Chevrolet Orlando sau Renault Scenic.

 


Cluj-Napoca, vital pentru vânzări

„Oraşul este extrem de important pentru Dacia în România, atât datorită dinamicii, cât şi a ponderii pe care o are în total vânzări”, a declarat la evenimentul de lansare Daniel Filip, şef de produs Dacia.

Directorul Dacia Service Cluj-Feleac, Ovidiu Turcu a pus şi în cifre activitatea locală pentru a susţine ideea. Astfel, Dacia are potrivit acestuia, o cotă de piaţă cu cele trei mărci ale grupului Dacia de 40% pe piaţa locală, în timp ce, la nivel naţional are o cotă de piaţă de 10%.

Lodgy „are gene româneşti”

Faptul că o parte dintre studiile tehnice au fost realizate la noi în ţară şi o parte a pieselor vine de la uzinele de pe platforma de la Mioveni românizează modelul, potrivit directorului general al Automobile Dacia, Jerome Olive.

„Dacia Lodgy este fabricată în Maroc, dar genele sale sunt în România. Lodgy este noul membru al familiei Dacia şi răspunde din punct de vedere al spaţiului şi al preţului nevoilor clienţilor. O parte din studiile tehnice pentru Dacia Lodgy au fost făcute şi la Mioveni”, a declarat Jerome Olive.


Cât de spaţios este modelul?

Datorită dimensiunile exterioare, respectiv 4,5 m lungime şi 1,75 m lăţime, Lodgy poate găzdui până la şapte pasageri, astfel încât spaţiu interior disponibil pentru ocupanţii rândului al treilea de scaune să fie de 144 mm pentru spaţiul la genunchi şi 866 mm distanţa de la şezut până la pavilion.

Maşina dispune  şi de un portbagaj generos, volumul acestuia ajungând la 2.617 litri în configuraţia cu două locuri, 827 litri în cea cu cinci locuri, şi de 207 litri în configuraţia maximă cu şapte locuri.

La interior, Lodgy este dotată cu alte numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri, dintre care trei litri pentru spaţiul de depozitare amplasat în partea superioară a planşei de bord.

Ce aduce nou modelul?

Lodgy propune, pe lângă cunoscuta variantă pe benzină 1.6l 85 CP şi cel mai nou motor cu injecţie directă turbo din cadrul Grupului Renault. Cu o cilindree de 1.2 litri, propulsorul TCe 115el, oferă performanţe ridicate la nivelul consumului de carburant şi al emisiilor de CO2. Oferta diesel este reprezentată de motorul 1.5 dCi. Versiunile dCi 90 şi dCi 110 beneficiază de semnătura Dacia eco², care evidenţiază nivelul scăzut al consumului şi al emisiilor de CO2.

O premieră în gama Dacia este şi sistemul de navigaţie şi multimedia “MEDIA NAV”. Sistemul cuprinde radio, USB şi priză jack, Bluetooth® şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen 7’’ (18 cm). Tehnologia Bluetooth® permite utilizarea telefonului handsfree, iar prizele USB şi jack permit conectarea unui Ipod sau a unui smartphone.  Sistemul de navigaţie touch screen intuitiv dispune atât de grafică 2D cât şi Birdview (3D).

Lodgy oferă şi o a doua soluţie multimedia (în serie pentru nivelele de echipare Ambiance si Laureate), Dacia-Plug&Radio, care cuprinde un radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth şi satelit de comandă pe volan si oferă diverse soluţii de conectivitate pentru gadgeturile mobile.

Gama Dacia se îmbunătăţeşte, totodată, prin Lodgy, cu limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate, dar şi cu sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele. Constructorul de la Piteşti (nord-vest de Bucureşti) propune ca noutate absolută pentru Dacia scaunele încălzite pentru locurile din faţă, disponibile opţional la modelul Laureate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter