Economie

„Înlocuitorii” Nokia din Tetarom III îşi pregătesc terenul pentru instalarea la Jucu

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/15/06-tetarom--nokia jucu td 185.jpg" border="0" align="right" />Bosch apelează inclusiv la site-uri de recrutare pentru a-şi populariza oferta de muncă.</strong>




De'Longhi şi Bosch, cele două mari companii care urmează să-şi deschidă centre în parcul Tetarom III sunt în plin proces de recrutare a angajaţilor, aproximativ 1.000 de persoane urmând să lucreze pentru cele două societăţi la Jucu.

„Pentru Cluj se desfăşoară mai multe procese de recrutare. S-au selectat deja oameni şi urmează să se facă noi selecţii”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, unul dintre specialiştii în resurse umane de la sediul din Bucureşti al Bosch.
Germanii au postat pe site-ul oficial nouă poziţii vacante pentru “echipa nouă şi inovativă din Cluj”. Sunt vizate posturile de Embedded Software Developer, Hardware Development Engineer, Project Manager, Media Test Engineer, Mechanical Design Engineer, Application Engineer, Analysis Engineer, Test Engineer Embedded Software, Project Manager Embedded Software. Cerinţele variază în funcţie de poziţie, absolvirea studiilor superioare în domeniul tehnic fiind singura condiţie comună. Se mai cer: experienţă, disponibilitatea de a lucra temporar în Ungaria şi/sau Germania, pentru aproximativ un an, vorbirea fluentă a limbii engleze, abilităţi foarte bune de comunicare, sau capacitatea de a lucra atât individual, cât şi în echipă.
Site-urile de recrutare sunt un alt mijloc folosit de companie pentru a face publice ofertele de angajare. Astfel că, ieri s-au publicat atât pe bestjobs.ro, cât şi pe ejobs.ro, anunţuri de angajare pentru postul de specialist resurse umane pentru Cluj. În câteva ore s-au adunat peste 30 de aplicaţii pentru job, deşi pentru înscriere se solicită experienţă în domeniul resurselor umane de minim 3 ani. Persoana selectată va trebui să participe „la implementarea, derularea şi monitorizarea activităţilor de recrutare şi selecţie precum şi la cele de integrare a angajaţilor”, dar şi „la training-ul, dezvoltarea şi motivarea personalului”. Printre cerinţe se numără şi „disponibilitatea de relocare pentru o perioadă de aproximativ 6 luni în locaţia din Bucureşti, ulterior activitatea desfăşurându-se în locaţia din Jucu (Cluj)”.

De’Longhi e încă în discuţii cu AJOFM Cluj

Dacă pentru funcţiile destinate persoanelor cu studii superioare, De’Longhi a început selecţia în primăvară, când  şi-a prezentat ofertele la târgul „StudentShip”, desfăşurat în în incinta Facultăţii de Mecanică, pentru selecţia personalului de execuţie italienii se pregătesc să dea startul mini-bursei de locuri de muncă.  
„Încă suntem în fază de discuţii cu cei de la De’Longhi. Urmează procesul de recrutare a oamenilor. Am identificat deja în rândul foştilor angajaţi Nokia, oamenii care îndeplinesc criteriile conform structurii de meserii comunicate de cei de la De’Longhi. Urmează doar ca cei din Italia să dea startul la această mini-bursă a locurilor de muncă”, explică Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Battistero, „acostat” cu CV-uri în Italia

Lista companiilor străine care deschid fabrici în parcul industrial Tetarom III din Jucu este completată cu italienii de la Battistero, producătorii celebrului cozonac italian panettone. Felice Moretti, proprietarul companiei anunţa luna trecută că vor fi create 500 de locuri de muncă, 75% dintre acestea fiind destinate femeilor. El afirma că au primit până la acel moment aproximativ 50 de cereri de angajare, la biroul de resurse umane din Italia.
Moretti a declarat că viitori angajaţi nu au nevoie neapărat de experienţă în domeniul patiseriei deoarece tot personalul care va lucra la Jucu va fi instruit. Primii angajaţi vor urma cursuri în Italia şi pe lângă pregătirea profesională, vor învăţa şi limba italiană „pentru că italienilor le este foarte greu să înveţe limbi străine”. Ulterior, personalul care a fost instruit deja în Italia va pregăti restul angajaţilor în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter