Economie

Noul Renault Clio vine cu dotări fără precedent pentru clasa sa!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/17/07-noul renault clio.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Călin Abrudan, directorul coordonator de vânzări al Dacia Renault Nissan Cluj, prezintă într-un scurt interviu oferit pentru Monitorul de Cluj, noutăţile pe care le aduce generaţia Clio 4.</strong></p>

Recent lansat, noul model Renault Clio este disponibil în showroom-ul Renault din Cluj-Napoca, Calea Turzii nr.253-255, la un preţ de pornire de 10.200 euro,TVA inclus.

În perioada 18-21 octombrie, in cadrul unei Operaţiuni Speciale „porţi deschise” sunt invitaţi toţi clujenii, iar cei care vor vizita showroom-ul Renault se vor convinge de ce se spune despre noul model că este cel mai pasional Clio. În plus pot câştiga una din cele trei excursii în Franţa organizate de către Renault România. Citiţi în continuare ce atu-uri consideră Călin Abrudan că are noul Clio şi care sunt caracteristicile vizuale regăsite la noua generaţie care reînnoiesc designul Renault .

Î: Ce noutăţi tehnice aduce generaţia Clio 4?
R: Noua generaţie vine cu o gama de dotări fără precedent pentru segmentul din care face parte, cuprinzând: card de acces si demaraj, standard pentru toata gama; ESP si Hill Start Assist, standard pentru toate versiunile; faruri de zi LED, standard pentru toate versiunile; geamuri electrice fata si oglinzi electrice, standard pentru toate versiunile; Radio Bluetooth® dotat cu sistemul inteligent Renault Bass Reflex, în premieră mondială, dar şi sistemul MEDIA NAV, cu ecran tactil de 7 inch (18 cm), disponibil în serie pentru două niveluri de echipare din trei. În plus gama de motorizări vizează leadership-ul pe piaţă în ceea ce priveşte consumul şi emisiile de CO2, atît cu noul motor în 3 cilindri pe benzină Energy TCe 90 Stop & Start, care are un consum mixt de 4,5 l / 100 km şi 105 g CO2 / km, cât şi cu motorul Energy dCi 90 Stop & Start, care are un consum mixt 3,6 l / 100 km şi 93 g CO2 / km.Trebuie specificat că modelul performează la capitolul siguranţă activă şi pasivă, obţinând  5 stele la crash testele Euro NCAP, în condiţiile în care criteriile de evaluare au devenit mai stricte decât în anii precedenţi.

Î: Se doreşte  a fi primul dintr-o nouă eră de design a Renault...
R: Într-adevăr, Renault Clio 4 deschide un nou capitol în materie de design şi suntem foarte mândri că cea mai recentă versiune a sa îmbină designul inovator cu o gamă de dotări fără precedent pentru segmentul din care face parte. Ne aflăm într-un moment istoric: Clio 4 marchează începutul unei noi ere pentru Renault.
El se înscrie în noua identitate vizuală Renault prin partea  frontală valorizată de o siglă proeminentă, poziţionată vertical, mai mult dinamism şi personalitate cu o gardă la sol mai joasă, un ecartament mai mare, roţi plasate cât mai spre „exteriorul” caroseriei şi reducerea spaţiului dintre roţi şi pasajele roţilor.

Î: Se ştie că Renault lanseza cat mai multe versiuni de echipare pentru a răspunde cerinţelor diverse ale clieţilor. Care sunt variantele pentru Clio 4?
R: Gama Clio 4 cuprinde trei versiuni de echipare: Authentique, Expression, Dynamique şi patru motorizări: 1,2 16V 75 CP / 0,9 l TCe Energy 90 CP (benzina) şi 1,5 dCi 75 CP / Energy dCi 90 (diesel). Printre echipamentele standard regăsim: airbaguri frontale şi laterale cap-torace pentru sofer şi pasager, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistenţă la urcarea în pantă), tempomat-limitator de viteză (Cruise Control), faruri de zi LED, card de acces şi demaraj al vehiculului, oglinzi retrovizoare reglabile şi degivrante electric.
Preţurile de listă pornesc de la 10.200 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare în gamă, Authentique 1,2 16V 75 CP şi ajung până la 14.500 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Dynamique Energy dCi 90.

Ultimele Stiri
abonare newsletter