Economie

Borodi, Brinel: „La începutul anului speram că va fi mai aproape ieşirea din criză”

<p /><strong><img src="documente/stories/06-brinel--marcel borodi conferinta 20 de ani de evolutie_sc_003.jpg" border="0" align="left" />Intrarea într-un nou an electoral a avut însă „o contribuţie” semnificativă la încurcarea planurilor companiei.</strong>


Depăşirea crizei s-a lăsat şi în acest an aşteptată, potrivit lui Marcel Borodi, directorul Brinel, deşi la început de 2012 compania înregistra suficiente contracte care să asigure o creştere consistentă.

„Nu ne aşteptăm la un an fulminant ca rezultate, dar probabil vom înregistra un plus de 5-10% faţă de anul trecut. La începutul anului speram că va fi mai aproape ieşirea din criză, nu s-a întâmplat însă aşa, sunt încă destule incertitudini în ţară şi în exterior. Nu am anticipat că anul electoral va avea o influenţă aşa mare asupra IT-ului. Sunt prea puţini ani de construcţie şi prea mulţi ani de reaşezare a echipelor şi a strategiilor, dar asta face parte din jocul democratic. Am prefera să fim mai puţin influenţaţi şi să avem strategii pe termen lung”, a declarat Borodi, la conferinţa de presă susţinută cu ocazia aniversării a 21 de activitate.
Deşi contextul economic nu a fost unul favorabil, compania şi-a întregit gama de servicii prin deschiderea propriului centru de date. Investiţiei iniţiale de aproximativ un milion de euro, i se vor adauga alocări continue de resurse, potrivit reprezentanţilor Brinel, pentru anul viitor aceştia estimând un supliment de 3 milioane de euro.

Cererea pentru cloud, încă mult sub nivelul ţărilor dezvoltate

Deşi apelarea la soluţiile de virtualizare, cunoscute sub denumirea de cloud computing reprezintă o modalitate de scădere a costurilor de exploatare, administrare şi întreţinere datorită faptului că firmele nu mai trebuie să achiziţioneze servere pentru a găzdui anumite aplicaţii, cererea la nivel local este încă scăzută.
„Cererea este mult mai redusă decât aşteptările noastre, deşi  entuziasmul pentru acest gen de soluţii este mare. În lume se vorbeşte despre un procent de 50% din totalul serviviilor IT, însă la noi procentul ajunge undeva în jur de 15%. Nu există însă date exacte. Probabil că în decurs de 2-3 ani se va ajunge la 50% şi în România”, explică CEO-ul Brinel.

Echipă mai mare cu 15-20% în următorul an

În prezent, compania are o echipă de 165 de angajaţi, localizaţi în cele 5 centre din ţară –  Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Sibiu şi Braşov – , însă o creştere a numărului de salariaţi este imineantă în contextul dezvoltării societăţii.
„Pentru a susţine direcţia strategică de dezvoltare a propriului centru de date, precum şi orientarea tot mai accentuată înspre zona de soluţii avansate de business, ne vom extinde competenţele existente şi ne vom mări echipa cu 15-20% în următorul an”, a mai precizat  Borodi.

Clujul, gazda celor mai noi tendinţe tehnologice IT&C

Cei 21 de ani de la înfiinţarea firmei au fost aniversaţi prin organizarea timp de două zile, ieri şi azi, a celui mai mare eveniment IT&C din Transilvania – „IT Today For A Cloud – Ready Tomorrow”.
Evenimentul aduce cele mai noi tendinţe tehnologice IT&C, în cadrul prezentărilor şi laboratoarelor hands-on, susţinute de specialiştii Brinel şi de partenerii companiei, lideri mondiali ai industriei: Microsoft, HP, IBM, Cisco, Lenovo, EMC, VMware şi Fortinet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter