Economie

Primul top al fimelor clujene, realizat pe baza rezultatelor din 2011

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/18/05-campioni in buisness17-eo.jpg" border="0" align="right" />Câştigătoarea secţiunii companii mari şi mijlocii a obţinut o cifră de afaceri mai mare cu aproape 100% faţă de anul trecut.</strong>


Cele mai de succes afaceri din Transilvania şi Banat au fost premiate ieri, la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului „Campioni în Business” organizat, pentru al cincilea an consecutiv, de Ziarul Financiar, alături de Enterprise Investors, BCR, PwC şi Triple Helix.

Premianţii au fost stabiliţi pe baza datelor obţinute de la Registrul Comerţului, în urma selecţiei companiilor care au avut o creştere constantă a cifrei de a afaceri şi a profitului în ultimii ani.
Evenimentul i-a adus în faţă pe antreprenorii ale căror companii au crescut chiar în timp de criză, făcând din ediţia de anul acesta o ediţie specială. „Campionii de azi sunt mult mai valoroşi pentru că au demonstrat că pot să se adapteze acestei perioade dificile”, a afirmat Sorin Pâslaru, redactor-şef  Ziarul Financiar, moderatorul primei sesiuni de discuţii.
Potrivit redactorului-şef ZF, „la Cluj este o pepinieră de business”, printre argumentele aduse numărându-se media salariului net peste media naţională şi exemplul Băncii Transilvania, cea mai mare bancă cu capital autohton, care are sediul la Cluj-Napoca.
Efervescenţa locală a fost motivată de Răzvan Gârbacea, director regional corporate în Direcţia Întreprinderi Mici şi Mijlocii a Băncii Comerciale Române (BCR), prin tradiţia relaţiilor cu ţările europene. „Transilvania a avut dintotdeauna relaţii comerciale cu Europa, tocmai din această cauză noi fiind primii care am simiţit criza pentru că am avut clienţi şi furnizori în Europa. Acest duş rece a fost, totuşi, un element foarte important. Companiile din Transilvania sunt mai conştiente de riscurile pe care există”, a explicat Gârbacea. „Aici lumea e mai serioasă şi mai creativă. Noi am găsit aici companii foarte atractive , dinamice, care au reuşit să creeze plus-valoare”, a adăugat Cristian Nacu, Partener Enterprise Investors.

Mai jos, câştigătorii fiecărei categorii:

Categoria companii mari şi mijlocii, peste 15 milioane cifră de afaceri :

Energobit SRL
CA(cifra de afaceri) de 91,3 milioane de euro în 2011, în creştere cu 91% faţă de 2010

Despre companie: O idee devenită un business de succes şi inovator, înfiinţată în anul 1990, astăzi un grup de firme cu o cifră de afaceri de aproape 100 milioane de euro şi unul dintre liderii autohtoni în domeniul electro-energetic, oferă soluţii complete în electricitate: audit energetic, consultanţă în programe de eficienţă energetică şi energii regenerabile, proiectare şi servicii de inginerie specializate, antreprenoriat pentru instalaţii electrice complexe, producţie de echipamente de medie şi joasa tensiune, aparate de iluminat, operare instalaţii energetice.

Electrogrup SA, CA(cifra de afaceri) de 31,4 milioane de euro în 2011, în creştere cu 41% faţă de 2010

Despre companie: Fondată în 1997, demarează primele lucrări: instalaţii electrice de joasă tensiune. Astăzi, Electrogrup derulează, la nivel naţional, proiecte complexe de infrastructură energetică şi de telecomunicaţii, prin punctele de prezenţă din Cluj-Napoca, Bucureşti, Timişoara, Iaţi şi Braşov. În 2009, compania îşi extinde portofoliul de servicii în direcția energiilor regenerabile. În 2010, Electrogrup accesează domeniul energiilor eoliene.

Polisano SRL, CA(cifra de afaceri) de 293,9 milioane de euro în 2011, în creştere 20% cu faţă de 2010

Despre companie: Prima clinică deschisă în 1993 la Sibiu; de atunci, se dezvoltă accelerat, extinzând permanent atât gama de activități derulate cât şi locaţiile unde operează. Gama de activităţi include un lanţ de policlinici, primul spital privat din țară, numeroase centre de dializa, centru de fertilizare in vitro, reţea de farmacii, distribuţie de produse farmaceutice şi, în viitorul apropiat, producție de medicamente.

Categoria premiu special companii mari și mijlocii:

Sam Mills SRL, CA(cifra de afaceri) de 47,6 milioane de euro în 2011, în creştere cu 47% faţă de 2010

Despre companie: Fondată în 1994, la Satu Mare, avea să devină în câţiva ani lider al pieţei de morărit porumb din România. Astfel, în prezent, capacitatea de măcinare porumb a ajuns la 500 tone/zi, iar la grâu 200 tone/zi. Strategia de extindere în zona Europei de Est a permis companiei să-și întărească poziția de lider şi să-şi crească constant cifra de afaceri.

Categoria companii mici:

Ipec SA, CA(cifra de afaceri) de 14,7 milioane de euro în 2011, în creștere cu 35% față de 2010

Despre companie: Fondata in 1994. Domeniu de activitate: producător de produse menaj şi porţelan hotelier.

Net Brinel SA, CA(cifra de afaceri) de 13,1 milioane de euro în 2011,  în creștere cu 41% față de 2010

Despre companie: Fondată în 1991, cu 5 angajați, activitatea principală fiind service-ul de calculatoare;
Astăzi, leader-ul providerilor de soluții informatice din afara capitalei, prin integrarea de software, hardware și comunicații și oferirea unui pachet complet de servicii. Partener strategic pentru companii de IT&C de vârf la nivel mondial, fapt ce asigură dezvoltarea unei oferte complete de produse și servicii competitive, bazate pe cele mai înalte competențe și tehnologii, având o echipa puternică, o organizație cu o cultură puternică, bazată pe incredere.

Arobs Transilvania Software SRL, CA(cifra de afaceri) de 7,9 milioane de euro în 2011, în creștere cu 13% față de 2010

Despre companie: Înființată în 1998 de un grup de programatori tineri și entuziaști deciși să-și valorifice experiența dobandită pe parcursul colaborării lor cu firme din Europa de Vest sau Statele Unite, viziunea lor a devenit în scurt timp realitate, după cum o atestă creșterea continuă a firmei, care numară acum peste 200 de angajați. Dezvoltă soluții în urmatoarele domenii: automatizarea forței de vânzări, aplicații pentru agenții de turism și localizarea parcurilor auto. Servicii: externalizare, QA & Testing, promovare WEB, consultanță, support.

Categoria premiu special companii mici:

iQwest Technologies SRL, CA(cifra de afaceri) de 11,7 milioane de euro în 2011, , în creștere cu 33% față de 2010

Despre companie: Oferă servicii și soluții IT în domenii precum: retail, logistică, transport, servicii financiare, media, telecom; desfășoară campanii inedite de CSR; are parteneriate cu Microsoft, Oracle, Nintex, Magento Commerce și universități din Cluj-Napoca și Brașov. Valorile companiei sunt: excelență, dedicare, onestitate, respect, curaj, muncă în echipă.

Electroglobal SRL, CA (cifra de afaceri) de 10,9 milioane de euro în 2011

Despre companie: Înființată în anul 2004, cu sediul central în Cluj Napoca, având puncte de lucru în București, Bacău și Timișoara; certificată ISO 9001:2008, distribuie materiale și echipamente electrice ale unor importanți producători de renume european și mondial (ABB, Siemens, etc.)

Ultimele Stiri
abonare newsletter